Szedres morzsás süti gesztenyével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g teavaj299 kcal
-
64g tojás81 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
13 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
12 kcal
A töltelékhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
67g szeder28 kcal
A morzsához
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g teavaj239 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
1705
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g teavaj1793 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
71 kcal
A töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
90g étcsokoládé491 kcal
-
400g szeder165 kcal
A morzsához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g teavaj1434 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
10227
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.7g teavaj55 kcal
-
11.8g tojás15 kcal
-
5.2g citrom1 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A töltelékhez
-
7.7g gesztenyemassza14 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
2.8g étcsokoládé15 kcal
-
12.3g szeder5 kcal
A morzsához
-
9.2g finomliszt34 kcal
-
6.1g teavaj44 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
314
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 87.2 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1243.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.9 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 168.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 727 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 708 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
1705
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 150.3 g
Zsír
-
Összesen 523.2 g
-
Telített zsírsav 305 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2513 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7459.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 388 mg
-
Kálcium 1671 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 3271 mg
-
Nátrium 1611 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1247.2 g
-
Cukor 505 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1009.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4363 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 335 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 1243 mg
-
Retinol - A vitamin: 4247 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1379 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2340 micro
Összesen
10227
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
25 dkg teavaj
-
7 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
250 g gesztenyemassza
-
5 ml rumaroma
-
90 g étcsokoládé
-
40 dkg szeder
A morzsához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg teavaj
-
1 csipet só
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A tésztához
- A tepsiket olajjal kikenjük, és sütőpapírral kibéleljük.
- Egy tálban elkészítjük a tésztát: a lisztet, sót, a puha vajat, a tojást, a citrom héját, a citrom kifacsart húsos levét, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sütőport géppel alaposan simává dolgozzuk össze.
- Egy másik tálban a gesztenyét villával jól összetörjük, és a habtejszínnel, rumaromával a gép segítségével alaposan sima krémmé keverjük ki.
- A csokoládét egy vágódeszkán durvára vágjuk éles késsel.
- Egy tálban elkészítjük a morzsát: a lisztet, a puha vajat, sót, cukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot kézzel összegyúrjuk morzsás állagúra jó alaposan.
- Szűrőbe téve, lemossuk a szedret, hagyjuk lecsepegni.
- A géppel simává kevert tésztát beleöntjük a tepsibe, és szépen elegyengetjük, rásimítjuk a gesztenyés krémet, rászórjuk egyenletesen a durvára darabolt csokoládét.
- Most tesszük rá jó sűrűn a szedret, sorban egymás mellé, és egyenletesen, kézzel rámorzsoljuk a tetejére készült morzsatésztát.
- Betesszük a sütőbe a középső rácsra, és készre sütjük. Bent hagyjuk kihűlni a sütit, majd kivesszük, és teljesen az asztalon fog kihűlni a sütemény, amit az utolsó 10 percre a szeletelés előtt a hűtőbe tehetünk, így sokkal könnyebb lesz szeletelni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5293
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.
Ajánló
A gesztenyés krém és étcsoki helyett túrókrémet is készíthetünk, vagy vaníliás pudingra is tehetjük a szedret,- de akkor a tésztát a sütés után kenjük meg a kész pudinggal, és már nem sütjük a pudinggal és gyümölccsel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Éva-Anyóca
350 recept
Végre jó sok, finom, friss és szép nagy szedrek vannak a bokron, ezért elsőnek mini muffint készítettünk próbának, most, mikorra mennyiség lett a bokron, már jöhetett a morzsás pite, a már bevált, szeretett sütink készítése. Sikerült: illatos, kellemes, jellegzetes szedres ízű finom süti készült belőle. Már csak pár kocka van :-).