r
Nosalty Logó

Szedres morzsás süti gesztenyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Szedres morzsás süti gesztenyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 1705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 10227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 1705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    523.2 g
  • Telített zsírsav
    305 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7459.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3271 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1247.2 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4247 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1379 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 10227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsiket olajjal kikenjük, és sütőpapírral kibéleljük.
  2. Egy tálban elkészítjük a tésztát: a lisztet, sót, a puha vajat, a tojást, a citrom héját, a citrom kifacsart húsos levét, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sütőport géppel alaposan simává dolgozzuk össze.
  3. Egy másik tálban a gesztenyét villával jól összetörjük, és a habtejszínnel, rumaromával a gép segítségével alaposan sima krémmé keverjük ki.
  4. A csokoládét egy vágódeszkán durvára vágjuk éles késsel.
  5. Egy tálban elkészítjük a morzsát: a lisztet, a puha vajat, sót, cukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot kézzel összegyúrjuk morzsás állagúra jó alaposan.
  6. Szűrőbe téve, lemossuk a szedret, hagyjuk lecsepegni.
  7. A géppel simává kevert tésztát beleöntjük a tepsibe, és szépen elegyengetjük, rásimítjuk a gesztenyés krémet, rászórjuk egyenletesen a durvára darabolt csokoládét.
  8. Most tesszük rá jó sűrűn a szedret, sorban egymás mellé, és egyenletesen, kézzel rámorzsoljuk a tetejére készült morzsatésztát.
  9. Betesszük a sütőbe a középső rácsra, és készre sütjük. Bent hagyjuk kihűlni a sütit, majd kivesszük, és teljesen az asztalon fog kihűlni a sütemény, amit az utolsó 10 percre a szeletelés előtt a hűtőbe tehetünk, így sokkal könnyebb lesz szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5293
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Ajánló

A gesztenyés krém és étcsoki helyett túrókrémet is készíthetünk, vagy vaníliás pudingra is tehetjük a szedret,- de akkor a tésztát a sütés után kenjük meg a kész pudinggal, és már nem sütjük a pudinggal és gyümölccsel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres morzsás süti gesztenyével
Éva-Anyóca 350 recept

Végre jó sok, finom, friss és szép nagy szedrek vannak a bokron, ezért elsőnek mini muffint készítettünk próbának, most, mikorra mennyiség lett a bokron, már jöhetett a morzsás pite, a már bevált, szeretett sütink készítése. Sikerült: illatos, kellemes, jellegzetes szedres ízű finom süti készült belőle. Már csak pár kocka van :-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...