r
Nosalty Logó

Szedres-mákos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Szedres-mákos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2651.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 3162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük.
  2. A lisztbe beletesszük az őrölt fahéjat, a sütőport és a mákot, majd a vajas-cukros keverékhez fakanállal hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát eztán pár kanál tejszínnel, vagy tejjel lazítjuk.
  3. A muffinpapírral kibélelt mélyedésekben egyenletesen elosztjuk a tésztát. Mindegyik muffin tetejébe belenyomunk 3-4 szem szedret.
  4. Tűpróbáig sütjük őket, majd kiszedjük a formából. Miután kihűltek, felolvasztjuk a tortabevonó csokit, és a papírkapszlinál fogva belemártjuk a csokiba a muffinokat, hogy az egészet befedje a csoki. (Én maradék marcipánmasszából készült golyócskával díszítettem.) De szórhatunk a csokimázba színes tortadarát, vagy egy-egy szem mogyorót, mandulát. 12 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1488
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres-mákos muffin
Tomatotree 262 recept

Az úgy volt.... hogy meggyes-mákos muffint akartam sütni Stahl módra. A mélyhűtőből levettem egy kis meggynek látszó csomagot... és szeder volt. :) Hát nem hagytam veszendőbe menni, és ezzel legalább olyan fincsi, mint meggyel. A mákimádat meg nem is kérdés! Megesett, hogy fehér mákom volt itthon, és azzal készítettem el. Vicces volt, hogy nem látszott rajta a mákosság, miközben már sütés közben is intenzív mákillatot árasztott, és az ízén is jól érződött. Még meg is gyanúsítottak, hogy mák aromával készült, pedig nem is tudom, van-e olyan. A csokimázzal mutatósabb, de néha - ha sietősen készül - mindenféle cicoma nélkül is pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek