r
Nosalty Logó

Szedres-mákos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Szedres-mákos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2651.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 3162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük.
  2. A lisztbe beletesszük az őrölt fahéjat, a sütőport és a mákot, majd a vajas-cukros keverékhez fakanállal hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát eztán pár kanál tejszínnel, vagy tejjel lazítjuk.
  3. A muffinpapírral kibélelt mélyedésekben egyenletesen elosztjuk a tésztát. Mindegyik muffin tetejébe belenyomunk 3-4 szem szedret.
  4. Tűpróbáig sütjük őket, majd kiszedjük a formából. Miután kihűltek, felolvasztjuk a tortabevonó csokit, és a papírkapszlinál fogva belemártjuk a csokiba a muffinokat, hogy az egészet befedje a csoki. (Én maradék marcipánmasszából készült golyócskával díszítettem.) De szórhatunk a csokimázba színes tortadarát, vagy egy-egy szem mogyorót, mandulát. 12 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1490
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres-mákos muffin
Tomatotree 262 recept

Az úgy volt.... hogy meggyes-mákos muffint akartam sütni Stahl módra. A mélyhűtőből levettem egy kis meggynek látszó csomagot... és szeder volt. :) Hát nem hagytam veszendőbe menni, és ezzel legalább olyan fincsi, mint meggyel. A mákimádat meg nem is kérdés! Megesett, hogy fehér mákom volt itthon, és azzal készítettem el. Vicces volt, hogy nem látszott rajta a mákosság, miközben már sütés közben is intenzív mákillatot árasztott, és az ízén is jól érződött. Még meg is gyanúsítottak, hogy mák aromával készült, pedig nem is tudom, van-e olyan. A csokimázzal mutatósabb, de néha - ha sietősen készül - mindenféle cicoma nélkül is pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...