Szarvasbélszín gombával és áfonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katicabogaram
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g szarvasbélszín300 kcal
-
128g gomba27 kcal
-
50g áfonyadzsem139 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g kenyér137 kcal
Összesen
723
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g szarvasbélszín600 kcal
-
256g gomba55 kcal
-
100g áfonyadzsem278 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g kenyér274 kcal
Összesen
1445
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
45.6g szarvasbélszín55 kcal
-
23.3g gomba5 kcal
-
9.1g áfonyadzsem25 kcal
-
9.1g vörösbor8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.1g kenyér25 kcal
Összesen
132
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1386.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 385.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 570 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 651 micro
Összesen
723
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.4 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2773.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1412 mg
-
Nátrium 790 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.4 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 770.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 389 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1302 micro
Összesen
1445
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg szarvasbélszín
-
8 közepes db gomba
-
5 ek áfonyadzsem
-
1 dl vörösbor
-
bors ízlés szerint
-
3 teáskanál mustár
-
2 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A bélszínt lehártyázzuk, hogy csak a színtiszta hús legyen előttünk, majd bedörzsöljük borssal és mustárral. A végén megkenegetjük olívaolajjal, és mehet a serpenyőbe. Jól átsütjük minden oldalról, hogy kérget kapjon (közben már be is kapcsoljuk a sütőt 170 fokra, hogy jól előmelegedjen). Semmiképp ne használjunk ilyenkor sót!
- Ha mindegyik oldala megpirult a húsnak, tehetjük be a sütőbe. A sütési idő itt annak az arányában változik, hogy ki mennyire véresen szereti. 15-20 perc a közepesen átsült. 5 perc plusz-mínusz, hogy véresebb vagy jobban átsült legyen.
- Mialatt sül a szarvas, elkészítjük a köretet. A gombát megtisztítjuk, és feltesszük sülni egy serpenyőben sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk pár percig, egy kis vízzel. Pár perc után a fedőt eltávolítjuk, és akkor fűszerezzük a petrezselyemmel és fokhagymával. Teljesen párologtassuk el a folyadékot alóla, hogy pirult legyen a gomba.
- Az áfonyalekvárt feltesszük főni a vörösborral és egy kevés sóval. 10 percig forraljuk, ügyelve arra, hogy ki ne fusson, és kész is.
- Ha kész a hús, hagyjuk pihenni minimum 10 percig, alufóliával hanyagul letakarva. Ha mindennel elkészültünk, megpirítjuk a kenyeret, ami a szarvas ágya lesz. Kitálaljuk ízlés szerint. Én 2 cm vastag szeleteket vágtam a húsból, és azt fektettem a kenyérre. Meglocsoltam az áfonyával, mellétálaltam a gombát. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 11725
- Feltöltés dátuma: 2014. március 27.
Ajánló
Mindenképp vörösbor illik hozzá, méghozzá egy igazán minőségi száraz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katicabogaram
38 recept
Keresztapumtól kaptuk a szarvashúst. Ott várakozott a fagyasztóban már egy ideje. Igazság szerint nem is tudtam, hogy bélszín lapul a zacskó mélyén. Nagy meglepetésemre, mikor kiolvadt, csak akkor láttam, hogy igazi ritkaságról van szó. Evidens volt, hogy így készítem el. Mit ne mondjak, jól sikerült! :)