r
Nosalty Logó

Szarvasbélszín gombával és áfonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katicabogaram
Szarvasbélszín gombával és áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1445 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 723 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2773.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 1445 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt lehártyázzuk, hogy csak a színtiszta hús legyen előttünk, majd bedörzsöljük borssal és mustárral. A végén megkenegetjük olívaolajjal, és mehet a serpenyőbe. Jól átsütjük minden oldalról, hogy kérget kapjon (közben már be is kapcsoljuk a sütőt 170 fokra, hogy jól előmelegedjen). Semmiképp ne használjunk ilyenkor sót!
  2. Ha mindegyik oldala megpirult a húsnak, tehetjük be a sütőbe. A sütési idő itt annak az arányában változik, hogy ki mennyire véresen szereti. 15-20 perc a közepesen átsült. 5 perc plusz-mínusz, hogy véresebb vagy jobban átsült legyen.
  3. Mialatt sül a szarvas, elkészítjük a köretet. A gombát megtisztítjuk, és feltesszük sülni egy serpenyőben sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk pár percig, egy kis vízzel. Pár perc után a fedőt eltávolítjuk, és akkor fűszerezzük a petrezselyemmel és fokhagymával. Teljesen párologtassuk el a folyadékot alóla, hogy pirult legyen a gomba.
  4. Az áfonyalekvárt feltesszük főni a vörösborral és egy kevés sóval. 10 percig forraljuk, ügyelve arra, hogy ki ne fusson, és kész is.
  5. Ha kész a hús, hagyjuk pihenni minimum 10 percig, alufóliával hanyagul letakarva. Ha mindennel elkészültünk, megpirítjuk a kenyeret, ami a szarvas ágya lesz. Kitálaljuk ízlés szerint. Én 2 cm vastag szeleteket vágtam a húsból, és azt fektettem a kenyérre. Meglocsoltam az áfonyával, mellétálaltam a gombát. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11631
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 27.

Ajánló

Mindenképp vörösbor illik hozzá, méghozzá egy igazán minőségi száraz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

Keresztapumtól kaptuk a szarvashúst. Ott várakozott a fagyasztóban már egy ideje. Igazság szerint nem is tudtam, hogy bélszín lapul a zacskó mélyén. Nagy meglepetésemre, mikor kiolvadt, csak akkor láttam, hogy igazi ritkaságról van szó. Evidens volt, hogy így készítem el. Mit ne mondjak, jól sikerült! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...