Szarvasbélszín
Leírás
A szarvas húsa, mint általában a vadállatok húsa egészségesebb, mint a háziállatoké, köszönhetően a változatosabb táplálkozásuknak, azonban életmódjukból adódóan izmosabb, szárazabb, rostosabb is, több fehérjét és kevesebb zsírt tartalmaz. A bélszín pecsenyehús, a hátszín és a fartő közti hosszúkás rész, amely egyike a legértékesebb húsoknak, így ára is eléggé borsos, főleg ha vadból származik. A szarvasbélszínt, mint általában a bélszínt sütve készítik el egyben, vagy érmékre, szeletekre vágva. A szarvasbélszínnek egyedülálló, zamatos íze van, tálalhatjuk savanykás ízű gyümölcsös mártással, de kiválóan illik hozzá a zöldségekből, illetve gombából készült körítés is. A szarvasbélszínt sütése előtt feltétlenül szükséges bepácolni, akár napokra is, nemcsak azért, mert kemény és szívós, mint a vadhúsok általában, hanem azért is, mert a pácolás enyhíti a vadhús jellegzetes ízét, illatát is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Szarvasbélszín
fehérjetartalom
22.96 g
zsírtartalom
85002.09 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
73.57 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
202 mg
Nátrium
51 mg
Magnézium
23 mg
Kalcium
5 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.37 g
Niacin - B3 vitamin
6.37 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.48 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.22 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
22.96 g
Zsír
telített zsírsav
0.95 g
egyszeresen telített zsírsav
0.67 g
többszörösen telített zsírsav
0.47 g
koleszterin
85 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
3.4 mg
Magnézium
23 mg
Foszfor
202 mg
Nátrium
51 mg
Cink
2.09 mg
Réz
0.253 mg
Mangán
0.041 mg
Szelén
9.7 µg
szénhidrát
víz
73.57 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.22 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.48 mg
Niacin - B3 vitamin
6.37 mg
Folát
4 µg
E vitamin
0.2 mg
K vitamin
1.1 µg
B12 vitamin
6.31 µg
B6 vitamin
0.37 g