r
Nosalty Logó

Baconbe tekert szarvasszűz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petter
Baconbe tekert szarvasszűz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2200 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 440 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.8 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7416.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    4379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2200 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jól hártyázzuk le a húst, hogy ne rántsa majd össze elkészítésnél.
  2. Mehet egy lábosba, sóval, borssal, egész (ketté vágott) fokhagymával és egy jó marék borókabogyóval. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Utólag azt mondom, mehet bele pár deci vörösbor is. Lassú tűzön főzzük 2 órát. Lehet, nem kellett volna, de féltem, hogy nem fog megsülni, és szűkös volt az idő! De ezt a szakik jobban tudják.
  3. 2 óra után lekapcsoljuk a tűzhelyet, és még kb. 4 órát hagyjuk állni a lében.
  4. Jöhet a tepsi, durva borssal csinálunk egy lightos kérget a húsra, majd betekerjük baconbe. Lefedjük alufóliával, és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, 1 órára. Ja, és a leszűrt levéből mellészórjuk a fokhagymát és a borókabogyót.
  5. Fólia le, és már csak locsolgatjuk vörösborral, kb. még fél órát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4856
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam két szép szarvasszüzet, sokáig agyaltam rajta, hogyan készítsem el! Pár baráttal össze szoktunk ülni, amolyan főzős-dumálós estre, végre terítékre került! Az egész teljes improvizáció szüleménye lett, így utólag azt mondom, egész jó lett elsőre, de bánhattam volna bátrabban is a fűszerekkel! Például vörösbort a páclébe, de mivel nem is gondoltam rá, így csak a végén lett vele locsolgatva! Majd legközelebb! :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...