Baconbe tekert szarvasszűz
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g szarvasbélszín240 kcal
-
41g bacon160 kcal
-
4g fokhagyma6 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g vörösbor34 kcal
Összesen
440
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g szarvasbélszín1200 kcal
-
204g bacon802 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
Összesen
2200
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
69.9g szarvasbélszín84 kcal
-
14.3g bacon56 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vörösbor12 kcal
Összesen
154
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1483.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 876 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 203 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
440
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 258.8 g
Zsír
-
Összesen 100 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 985 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7416.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 2434 mg
-
Nátrium 4379 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1015.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 64 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
2200
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
20 db borókabogyó
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 dl vörösbor
Elkészítés
- Jól hártyázzuk le a húst, hogy ne rántsa majd össze elkészítésnél.
- Mehet egy lábosba, sóval, borssal, egész (ketté vágott) fokhagymával és egy jó marék borókabogyóval. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Utólag azt mondom, mehet bele pár deci vörösbor is. Lassú tűzön főzzük 2 órát. Lehet, nem kellett volna, de féltem, hogy nem fog megsülni, és szűkös volt az idő! De ezt a szakik jobban tudják.
- 2 óra után lekapcsoljuk a tűzhelyet, és még kb. 4 órát hagyjuk állni a lében.
- Jöhet a tepsi, durva borssal csinálunk egy lightos kérget a húsra, majd betekerjük baconbe. Lefedjük alufóliával, és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, 1 órára. Ja, és a leszűrt levéből mellészórjuk a fokhagymát és a borókabogyót.
- Fólia le, és már csak locsolgatjuk vörösborral, kb. még fél órát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4856
- Feltöltés dátuma: 2017. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petter
14 recept
Kaptam két szép szarvasszüzet, sokáig agyaltam rajta, hogyan készítsem el! Pár baráttal össze szoktunk ülni, amolyan főzős-dumálós estre, végre terítékre került! Az egész teljes improvizáció szüleménye lett, így utólag azt mondom, egész jó lett elsőre, de bánhattam volna bátrabban is a fűszerekkel! Például vörösbort a páclébe, de mivel nem is gondoltam rá, így csak a végén lett vele locsolgatva! Majd legközelebb! :D