r
Nosalty Logó

Szám torta fehéren-feketén

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Szám torta fehéren-feketén
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

fekete tészta

fehér tészta

krém

összeállítás

Összesen 1300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

fekete tészta

fehér tészta

krém

összeállítás

Összesen 7790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

fekete tészta

fehér tészta

krém

összeállítás

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    496 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3259.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 7790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

fekete tészta

fehér tészta

krém

összeállítás

Elkészítés

fekete tészta

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk a tésztát, előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon megsütjük kb. 10 perc alatt. (Végezzünk tűpróbát!)
  3. Ha kihűlt, újságpapírból kivágunk sablont, majd rátesszük a tésztára, és késsel kivágjuk.

fehér tészta

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Nagy gáztepsibe simítjuk, amit sütőpapírral béleltünk ki. Előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon megsütjük kb. 10 perc alatt. (Végezzünk tűpróbát!)
  3. Ha kihűlt,újságpapírból kivágunk sablont, majd rátesszük a tésztára, és kivágjuk.

krém

  1. A pudingporokat elkeverjük a cukorral, a 6 dl tejből elvéve keveset, simára keverjük. A többi tejet hozzáöntve, folyamatos keveréssel besűrítjük a tűzhelyen.
  2. Ha langyosra hűlt, a margarint, vaníliás cukrot hozzátesszük, és sima, egynemű krémet keverünk. Hűtőbe tesszük, hogy masszív, kemény krémünk legyen.

összeállítás

  1. A kivágott számra habzsák segítségével kupacokat nyomunk a fele mennyiségű krémből. Hűtőbe tesszük 30 percre, hogy jól megkeményedjen a krém.
  2. Rátesszük a másik tésztalapot, és arra is halmokat nyomunk. Tetejére kedvünkre rakunk különféle elemeket, csokikat....Jó étvágyat hozzá!!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27308
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 28.

Ajánló

A megmaradt tésztafeleslegből szíveket, mintákat szúrhatunk ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem lányának készítettem a süteményt. Nagy volt a meglepetés, mikor a hűtőből előkerült...... szerintem örült neki:-))))

Hozzávalók

fekete tészta

fehér tészta

krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...