Szalonnás rakott krumpli 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dorka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakott krumplihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
18 kcal
Összesen
813
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakott krumplihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
400g virsli1076 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
71 kcal
Összesen
3253
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakott krumplihoz
-
46.1g burgonya27 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
18.5g virsli50 kcal
-
3.1g bacon12 kcal
-
13.8g tejföl27 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
4.6g sajt16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
150
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2327.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 1131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 331.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
813
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 220.2 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 789 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9311.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 2206 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 2021 mg
-
Nátrium 4525 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1324.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1088 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 1077 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
3253
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
A rakott krumplihoz
-
1 kg burgonya
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
40 dkg virsli
-
3 dl tejföl
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 db tojás
-
2 kk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A rakott krumplihoz
- A burgonyát meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Olajjal jól kikent kisebb tepsibe fektetjük, sóval, borssal ízlésszerint fűszerezzük, majd 2 ek lisztet és 1 kk fűszerpaprikát szórunk rá.
- A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, rákarikázzuk a burgonyára, és jól összekeverjük. Ráfektetjük a baconszeleteket, végül a virsliket is rákarikázzuk. Ezután ismét megsózzuk, borsozzuk az egészet, majd a maradék lisztet is rászórjuk.
- A tejfölt elkeverjük az egész tojással és a maradék fűszerpaprikával. A rakottasra kenjük, lefedjük, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Majd levesszük a fedelet, az ételt megszórjuk a sajttal, és visszatéve a sütőbe, ráolvasztjuk a sajtot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11791
- Feltöltés dátuma: 2010. március 10.
Ajánló
Virsli helyett kolbászt is rakhatunk bele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dorka
75 recept
A Fanny c. újságban találtam erre a finom receptre.