r
Nosalty Logó

Szalonnás rakott krumpli 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Szalonnás rakott krumpli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakott krumplihoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakott krumplihoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakott krumplihoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    220.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9311.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    2206 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    4525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1077 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 3253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A rakott krumplihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Olajjal jól kikent kisebb tepsibe fektetjük, sóval, borssal ízlésszerint fűszerezzük, majd 2 ek lisztet és 1 kk fűszerpaprikát szórunk rá.
  2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, rákarikázzuk a burgonyára, és jól összekeverjük. Ráfektetjük a baconszeleteket, végül a virsliket is rákarikázzuk. Ezután ismét megsózzuk, borsozzuk az egészet, majd a maradék lisztet is rászórjuk.
  3. A tejfölt elkeverjük az egész tojással és a maradék fűszerpaprikával. A rakottasra kenjük, lefedjük, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Majd levesszük a fedelet, az ételt megszórjuk a sajttal, és visszatéve a sütőbe, ráolvasztjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11787
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 10.

Ajánló

Virsli helyett kolbászt is rakhatunk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Fanny c. újságban találtam erre a finom receptre.

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...