r
Nosalty Logó

Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Feltéthez

Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Feltéthez

Összesen 4160 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Feltéthez

Összesen 228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    237.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7718.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    5650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2660 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 4160 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    505 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Feltéthez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet (nem szükséges futtatni). Alaposan kidagasztjuk.
  3. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk, abból kivesszük, és félretesszük.
  5. A paradicsomot megmossuk és félkarikára vágjuk.
  6. A tejfölt egy tálkába öntjük, sózzuk, borsozzuk, és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.
  7. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  8. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk, és a sodrófára feltekerve szépen a sütőpapírra fektetjük. Egy villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon 5 perc alatt, hőlégkeveréssel elősütjük.
  10. A sütőből kivéve lekenjük a tejföllel, ráfektetjük a paradicsom fél karikákat, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a szalonna csíkokkal.
  11. A sütőbe visszatéve még további 25 percet sütjük.
  12. Addig az újhagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, a megsült lepényszeletekre szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8811
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény
Andi80_ 380 recept

Egyik nap uzsonnára készítettem, az újhagyma, paradicsom jó párosítás, a szalonna meg csak hab a tortán :-) 12 szelet lett belőle.

Hozzávalók

Tésztához

Feltéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...