r
Nosalty Logó

Szalonnás-kolbászos muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
hami
Szalonnás-kolbászos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

12 darabhoz

Összesen 579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

12 darabhoz

Összesen 2311 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

12 darabhoz

Összesen 262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7164.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    4594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2311 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

12 darabhoz

Elkészítés

12 darabhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A szalonnát kockákra vágjuk. Előpirítjuk, kisütjük belelő egy kicsit a zsírt egy serpenyőben. A kolbászt is felkockázzuk.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fűszereket.
  4. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a joghurtot, a tejet, meg az olajat.
  5. A nedves keverékhez a lisztes keveréket apránként hozzáöntjük, és jól elkeverjük. A szalonnát is hozzáadjuk.
  6. Muffinformákba töltjük (a formát kivajazzuk és lisztezzük, ha az nem szilikonos). A tetejét megszórjuk egy-két kolbászkockával.
  7. 20 - 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7528
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kolbász illetve szalonna helyettesíthető más dolgokkal is. Egy kis reszelt sajttal még finomabbá tehetjük. 

Hozzávalók

12 darabhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...