r
Nosalty Logó

Szaftos spagettitorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Szaftos spagettitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10057 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10127.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1809 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2959 mg
  • Nátrium
    4304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1534.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1189 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2539 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    80455 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 3663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3337 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olívaolajat, és megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, míg üveges lesz. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, majd 1-2 percig együtt főzzük őket.
  2. Hozzáadjuk a darált pulykahúst, és fehéredésig keverjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót, a bazsalikomot majd a konzerv paradicsomot és a passzírozott paradicsomot. Elkeverjük, 25-30 percig főzzük. Ha kész, 3 merőkanálnyit kiveszünk belőle.
  4. Közben kifőzzük a spagettit, felverjük a 3 tojást, és lereszeljük a sajtot.
  5. Egy 28 centis tortaformát kivajazunk. A kifőtt spagettit leöblítjük, hozzáadjuk a raguhoz, ráöntjük a tojást (a lehűtött spagettire, összekeverés előtt, különben összekapja a tésztát) majd alaposan elkeverjük. A vajazott formába öntjük, lenyomkodjuk kicsit a tésztát, kiskanállal elosztjuk rajta a krémsajtot, majd ráöntjük a maradék ragut.
  6. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 percig sütjük. Ha kész, 20-25 percig állni hagyjuk, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 370
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 27452
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spagettitortával vagy az szokott lenni, hogy szaftos, de szétesik szeleteléskor, vagy gyönyörűen áll, de kiszárad. Ez a recept garantáltan szaftos marad, és mégis szépen szeletlehető!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...