r
Nosalty Logó

Szaftos sertésszűz édes káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Norbi06
Szaftos sertésszűz édes káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kukta
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1445 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4247.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1445 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, megtisztítjuk, bekenjük borssal és mustárral, és szobahőn állni hagyjuk 2 órát letakarva.
  2. A káposztához megpirítjuk kevés zsíron az apróra kockázott hagymát a cukor kíséretében, ha karamellizálódott hozzáadjuk a fűszereket, fokhagymát, mézet, ecetet, bort, gyalult káposztát, és fedő alatt 50-60 perc vagy kuktában 30 perc alatt puhára főzzük a köretet.
  3. A húst tűzforró serpenyőben lekapatjuk, kérget sütünk rá minden oldalról, majd előmelegített 190 fokos (gáz 5-ös fokozat) sütőben 8-10 perc alatt omlós, rózsaszínűre sütjük. Fontos, hogy sütés után hagyjuk pihenni 10 percet szeletelés előtt, hogy minél több szaftos lé maradjon a húsban.
  4. A szikkadt zsemlékből kockákat vagdosunk, és a maradék zsiradékon megpirítjuk a serpenyőben, melyben a húst sütöttük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9861
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Ajánló

Az el nem fogyasztott hús vékonyra szeletelve kitűnő szendvicsekbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Kedvenc húsom a sertés szűzpecsenye, ezért ha tehetem, sok étel készül belőle, főleg így steak húsnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...