Szaftos labancpecsenye steakburgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dipankrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
Labancpecsenye
-
200g sertéstarja372 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
6 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g sonka69 kcal
Összesen
755
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
Labancpecsenye
-
400g sertéstarja744 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
11 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g sonka138 kcal
Összesen
1507
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
Labancpecsenye
-
59.5g sertéstarja111 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
14.9g sajt52 kcal
-
14.9g sonka21 kcal
Összesen
225
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2545.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 1439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 171.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 543 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
755
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.9 g
Zsír
-
Összesen 99.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5091.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 1187 mg
-
Nátrium 2878 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 342.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1086 micro
-
β-crypt 253 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 786 micro
Összesen
1507
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 757.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
225
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Labancpecsenye
-
400 g sertéstarja
-
2 ek mustár
-
2 ek olívaolaj
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
2 ek finomliszt
-
1 tk fokhagymapor
-
100 g sajt
-
100 g sonka
Elkészítés
Labancpecsenye
- A sertéstarja szeleteket klopfoljuk ki minél vékonyabbra.
- A mustárt keverjük össze az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
- Kenjük be mindkét oldalát a tarja szeleteknek, majd tegyük be a hűtőbe pár órára pácolódni.
- A tarjára helyezzünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Hajtsuk félbe, és tűzdeljük össze őket.
- A finomlisztet keverjük össze a füstölt pirospaprikával és a fokhagymaporral.
- Forgassuk meg a húsokat a paprikás lisztben, ezután tegyük át egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
- 180°C-on kb. 25-30 perc alatt süssük szép pirosra a labancpecsenyét.
- Tálaljuk steakburgonyával és friss salátával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 54
- Össznézettség: 14395
- Feltöltés dátuma: 2023. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dipankrin
5 recept
A labancpecsenye egy mustáros pácban érlelt, jellemzően disznóból készült sült hús, amit sonkával és sajttal megtöltve kell pirospaprikás lisztben megforgatni. Szerintünk tarjából az igazi, mivel a zsírosabb hús kevésbé hajlamos a kiszáradásra, és ezáltal lesz igazán szaftos a végeredmény.