r
Nosalty Logó

Szabolcsi töltött káposzta Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Szabolcsi töltött káposzta Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Káposztához

Tálaláshoz

Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Káposztához

Tálaláshoz

Összesen 4969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Káposztához

Tálaláshoz

Összesen 122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.4 g

Zsír

  • Összesen
    339.1 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8583.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1672 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    3143 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2797.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    724 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    1068 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1222 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    531 micro
  • β-karotin
    3536 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    1441 micro
Összesen 4969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1421 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Káposztához

Tálaláshoz

Elkészítés

Káposztához

  1. Egy fazékban vizet forralunk, belerakjuk a káposztákat, és megabáljuk, egyesével leszedjük a szükséges mennyiségű leveleket. A többit vékony csíkokra szeleteljük.
  2. Egy nagy fazékban megdinszteljük az egyik fej finomra vágott hagymát, 5 dkg kockára vágott szalonnával. Ha kész, a tűzről lehúzva pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, rádobjuk a felszeletelt káposztát, és átforgatjuk.
  3. A másik fej hagymát szintén megdinszteljük a zúzott fokhagymával együtt, majd pirospaprikával megszórjuk, és a darált hússal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, rizst (gyors rizs is lehet), a 10 dkg darált szalonnát, sózzuk, borsozzuk, de a sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós.
  4. Az apró leveleket megtöltjük, és a káposzta tetejére rakosgatjuk. A sűrített paradicsomot felhígítjuk annyi vízzel, hogy az jól ellepje majd a káposztát, ésfelöntjük vele. Hozzáadjuk a leveskockát, babérlevelet és a finomra vágott kaprot.
  5. Lefedve lassú tűzőn készre főzzük, mire megfő, elpárolog a leve, de azért egy kicsi maradjon rajta, ne legyen teljesen száraz.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 54682
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szabolcsi töltött káposzta Katharosztól
Katharosz 499 recept

Finom, ízletes egytálétel, mi így szeretjük.

Hozzávalók

Káposztához

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...