Szabolcsi töltött káposzta Katharosztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Káposztához
-
283g káposzta57 kcal
-
133g darált sertéshús243 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
17g rizs60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
27 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
-
75 kcal
Tálaláshoz
-
75g tejföl149 kcal
Összesen
831
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Káposztához
-
1700g káposzta340 kcal
-
800g darált sertéshús1456 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
Tálaláshoz
-
450g tejföl891 kcal
Összesen
4969
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Káposztához
-
42g káposzta8 kcal
-
19.8g darált sertéshús36 kcal
-
3.7g füstölt szalonna24 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.5g rizs9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.4g kapor2 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
4.9g sűrített paradicsom4 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
1.2g mangalica zsír11 kcal
Tálaláshoz
-
11.1g tejföl22 kcal
Összesen
122
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1430.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 466.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 9588 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
831
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.4 g
Zsír
-
Összesen 339.1 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8583.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 1672 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 625 mg
-
Foszfor 3143 mg
-
Nátrium 2850 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2797.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1693 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 724 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 1068 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1222 micro
-
Kolin: 1056 mg
-
Retinol - A vitamin: 666 micro
-
α-karotin 531 micro
-
β-karotin 3536 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 57528 micro
-
Lut-zea 1441 micro
Összesen
4969
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1421 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Káposztához
-
80 dkg darált sertéshús
-
15 dkg füstölt szalonna
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 db babérlevél
-
1 csokor kapor
-
1 db tojás
-
20 dkg sűrített paradicsom
-
5 dkg mangalica zsír
Tálaláshoz
-
450 g tejföl
Elkészítés
Káposztához
- Egy fazékban vizet forralunk, belerakjuk a káposztákat, és megabáljuk, egyesével leszedjük a szükséges mennyiségű leveleket. A többit vékony csíkokra szeleteljük.
- Egy nagy fazékban megdinszteljük az egyik fej finomra vágott hagymát, 5 dkg kockára vágott szalonnával. Ha kész, a tűzről lehúzva pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, rádobjuk a felszeletelt káposztát, és átforgatjuk.
- A másik fej hagymát szintén megdinszteljük a zúzott fokhagymával együtt, majd pirospaprikával megszórjuk, és a darált hússal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, rizst (gyors rizs is lehet), a 10 dkg darált szalonnát, sózzuk, borsozzuk, de a sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós.
- Az apró leveleket megtöltjük, és a káposzta tetejére rakosgatjuk. A sűrített paradicsomot felhígítjuk annyi vízzel, hogy az jól ellepje majd a káposztát, ésfelöntjük vele. Hozzáadjuk a leveskockát, babérlevelet és a finomra vágott kaprot.
- Lefedve lassú tűzőn készre főzzük, mire megfő, elpárolog a leve, de azért egy kicsi maradjon rajta, ne legyen teljesen száraz.
- Tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 248
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 54682
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Finom, ízletes egytálétel, mi így szeretjük.