r
Nosalty Logó

Szabolcsi töltött káposzta Csiri konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szabolcsi töltött káposzta Csiri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 7329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3356 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.4 g

Zsír

  • Összesen
    578.9 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11143 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1913 mg
  • Nátrium
    7647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2429.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    523 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    963 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1093 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 7329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    514 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt húst előző este beáztatjuk, ha túl sós a víz engedjünk le belőle.
  2. A fej édes káposztát fővő, sós vízben egészben tegyük bele, előtte csumáját vágjuk ki, a leveleket még ropogósan, de kicsit dinsztelve szedjük egy tányérra.
  3. A hátoldalán lévő vastag ereket vágjuk le róla, tálba tesszük a húst, rizst, ízlés szerint a fűszereket, és jól összekeverjük, míg egy tölthető masszát kapunk.
  4. A vöröshagymát pici olajon párolva tegyük a masszába. A főzőedény aljára rakunk a savanyú káposztából egy sort, rá a füstölt húsból és elkezdjük rárakni a begöngyölt töltelékeket.
  5. Amikor 2. sor tölteléket már ráraktuk, megint rátesszük a megmaradt füstölt húst, és ami töltelék még lesz. A tetejére a megmaradt savanyú káposzta kerül.
  6. Felöntjük forró vízzel, amibe 1 tk delikátot teszünk, és belekeverjük a 3 ek paradicsompürét. Felfőzzük, de utána lassú tűzön, mint a húslevest, kb 1 óra hosszáig puhítsuk.
  7. Tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11322
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

Ezt a káposztát  csak szívvel, nem kapkodva, lassan főzve, mint a húslevest érdemes főzni, hogy egy isteni finom ételt kapjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet ajánlom Pünkösd vasárnapi ebédhez. A facebook oldalamon van, most találtam meg, gondoltam vegyétek be a menübe, három napra lesz kaja. Tudjátok, a káposzta melegítve is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...