Svéd lazacos gratin
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
707
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
450g spenót75 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
500g lazac635 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2825
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
27.2g burgonya16 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
15.3g spenót3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
17g lazac22 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
17g tej10 kcal
-
6.8g sajt24 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
Összesen
97
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2058.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 604 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 398.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 716 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 574 micro
-
K vitamin: 397 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4596 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10019 micro
Összesen
707
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 202.9 g
Zsír
-
Összesen 145.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 956 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8233.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 2415 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 612 mg
-
Foszfor 2801 mg
-
Nátrium 2140 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1594.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2862 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 2296 micro
-
K vitamin: 1588 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 862 micro
-
Kolin: 947 mg
-
Retinol - A vitamin: 1332 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18383 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40076 micro
Összesen
2825
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1364 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
800 g burgonya
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
3 ek citromlé
-
1 evőkanál finomliszt
-
0.5 l tej
-
2 db tojás
-
100 ml víz
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, és kb. 20 percig főzzük. Meghántjuk, hűlni hagyjuk. Hagymát és fokhagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
- A fokhagymát és a hagyma felét 1 ek vajban megdinszteljük. A spenótot fagyosan hozzáadjuk, felöntjük 100 ml vízzel. Lefedve közepes hőmérsekleten, kb. 15 perc alatt felolvasztjuk. Leszűrjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A halat megmossuk, kockákra vágjuk. A citromlével meglocsoljuk. A burgonyát szeletekre vágjuk. A tojásokat elkavarjuk 5 ek tejjel.
- A maradék vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felforrosítjuk.
- Felöntjük a maradék tejjel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. 75 g sajtot felolvasztunk a mártásban. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzákaverjük a tejjel elkavart tojásokat, és levesszük a tűzről.
- A burgonyát, spenótot és a halat egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük. A mártással leöntjük, és a maradék sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7836
- Feltöltés dátuma: 2012. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy német folyóiratban akadtam erre a finom halas ételre. Nekünk nagyon ízlett.