r
Nosalty Logó

Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4892.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1350.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk, és pici olajon megdinszteljük.
  2. A beáztatott zsemlét kicsavarjuk, a hagymával és a tojással együtt a húshoz keverjük, jól összegyúrjuk.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikát és a lisztet belekeverjük, majd kis golyókat formázunk belőle és kisütjük.
  4. Mustárszószhoz: mustárt összekeverünk olvasztott vajjal, tejszínnel, sóval és finomra vágott snidlinggel.
  5. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy kivajazott tepsibe egymásra rendezve lerakjuk.
  6. Elkeverünk tejjel és tejszínnel 1 cs tejszínes fokhagymás rafinériát, a krumplira öntjük, esetleg reszelt sajttal meghintjük, majd sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3582
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon finom, tartalmas, kiadós étel. :)

Hozzávalók

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...