Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gombóchoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A mustárszószhoz
-
8g mustár5 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A burgonyához
-
50g tej28 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Összesen
697
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gombóchoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A mustárszószhoz
-
30g mustár18 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A burgonyához
-
200g tej112 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
2784
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gombóchoz
-
21.5g darált sertéshús39 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.3g zsemle6 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A mustárszószhoz
-
1.3g mustár1 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
4.3g főzőtejszín6 kcal
-
0.1g snidling0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A burgonyához
-
8.6g tej5 kcal
-
43g burgonya25 kcal
-
8.6g főzőtejszín11 kcal
Összesen
119
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1223.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 337.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
697
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150 g
Zsír
-
Összesen 142.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 708 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4892.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 880 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 2063 mg
-
Nátrium 1386 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1350.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 743 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 673 mg
-
Retinol - A vitamin: 723 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
2784
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A gombóchoz
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db zsemle
-
1 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A mustárszószhoz
-
3 ek mustár
-
5 dkg vaj
-
1 dl főzőtejszín
-
fekete bors ízlés szerint
A burgonyához
Elkészítés
A gombóchoz
- A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk, és pici olajon megdinszteljük.
- A beáztatott zsemlét kicsavarjuk, a hagymával és a tojással együtt a húshoz keverjük, jól összegyúrjuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikát és a lisztet belekeverjük, majd kis golyókat formázunk belőle és kisütjük.
- Mustárszószhoz: mustárt összekeverünk olvasztott vajjal, tejszínnel, sóval és finomra vágott snidlinggel.
- A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy kivajazott tepsibe egymásra rendezve lerakjuk.
- Elkeverünk tejjel és tejszínnel 1 cs tejszínes fokhagymás rafinériát, a krumplira öntjük, esetleg reszelt sajttal meghintjük, majd sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3582
- Feltöltés dátuma: 2012. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Nagyon finom, tartalmas, kiadós étel. :)