r
Nosalty Logó

Svéd húsgolyók Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sylvia Gasztro Angyal
Svéd húsgolyók Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Húsgolyók

Tejszínes barnamártás

Tálalás

Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Húsgolyók

Tejszínes barnamártás

Tálalás

Összesen 4271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Húsgolyók

Tejszínes barnamártás

Tálalás

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    348.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4247.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 4271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Húsgolyók

Tejszínes barnamártás

Tálalás

Elkészítés

Húsgolyók

  1. A húsgolyókhoz a vöröshagymát megpucoljuk, finomra reszeljük.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk az összes alapanyagot: vöröshagymát, vizet, tojást, sót, borsot, és a 2-3 ek zsemlemorzsát (annyi kell belőle, hogy jól összefogja a masszát).
  3. Ezeket egy nagy tálban kézzel jól összedolgozzuk, és kb. 5-10 percig pihentetjük. Majd kb. 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle.
  4. A sütéshez az olaj és a vaj felét összeolvasztjuk egy teflon serpenyőben, nagy lángon megforrósítjuk, majd a húsgombócok felét mérsékelt tűzön, néha megforgatva, 10-12 perc alatt megsütjük benne. Ha készen vannak, hőálló tálra szedjük, és fóliával letakarva melegen tartjuk.
  5. Ezután a serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, és ugyanígy elkészítjük benne a többi húsgolyót is a maradék vajon-olajon.

Tejszínes barnamártás

  1. A zsiradékba, amiben az utolsó húsgolyók sültek, belekeverünk 2 ek lisztet és a pirospaprikát.
  2. Kicsit megpirítjuk, és a húslevessel felöntjük, besűrítjük. Ízesítjük a fehér borssal és a szójaszósszal.
  3. A végén hozzáadjuk a tejszínt. Ha szükséges, még kevés sót adunk hozzá. Mérsékelt tűzön, néhány perc alatt, kevergetve sűrű mártást főzünk belőle.

Tálalás

  1. A húsgolyókat sült vagy főtt burgonyával, valamint tejszínes barnamártással megöntözve tálaljuk. Elengedhetetlen mellé a vörösáfonya- vagy ribizli lekvár.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2522
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 12.

Ajánló

A feketeribizli lekvár helyett vörösáfonya lekvárt is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd húsgolyók Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A kedvelt IKEA-s menü után itt van egy finom húsgolyó recept.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Húsgolyók

Tejszínes barnamártás

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!