Sütőzacskóban sült fokhagymás csirkecomb burgonyával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Csirkecomb
-
4 db csirkecomb
-
3 gerezd fokhagyma
-
csirke fűszersó ízlés szerint
Burgonya
-
1 kg burgonya
-
csirke fűszersó ízlés szerint
-
2 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db alma
-
2 közepes db vöröshagyma
Kovászos uborka
-
1 kg apró uborka
-
2 db zsemle
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
601
Kalória
31.6g
Fehérje
70g
Szénhidrátok
23.6g
Zsír
650.3g
Víz
120.9g
Koleszterin
9.6g
Rost
13.4g
Cukor
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
Csirkecomb
-
250g csirkecomb278 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
Burgonya
-
250g burgonya144 kcal
-
0 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
50g alma23 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
Kovászos uborka
Összesen
601
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
Csirkecomb
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
Burgonya
-
1000g burgonya578 kcal
-
0 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g alma94 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
Kovászos uborka
Összesen
2414
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
Csirkecomb
-
25.3g csirkecomb28 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
Burgonya
-
25.3g burgonya15 kcal
-
0 kcal
-
5.1g tv-paprika1 kcal
-
5.1g alma2 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
Kovászos uborka
Összesen
61
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 650.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 363 micro
Összesen
601
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.5 g
Zsír
-
Összesen 94.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4712.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 938 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 1810 mg
-
Nátrium 1195 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 39 mg
Víz
-
Összesen 2601.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 924 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 484 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 589 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 836 micro
-
β-crypt 283 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1453 micro
Összesen
2414
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
61
kcal
Elkészítés
Csirkecomb
- A csirkecombot a fűszersóval befűszerezzük, a bőre alatt is!
- A fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk, majd a combok bőre alá elszórjuk.
- Ezután húsunk mehet a sütőzacskóba.
Burgonya
- A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felvágjuk.
- A combok mellé betesszük a zacskóba, enyhén meghintjük a csirke fűszersóval.
- A hagymát megpucoljuk, durva darabokra vágjuk, az almát szintén megtisztítjuk, kimagozzuk, apróbb darabokra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, felaprítjuk, és mehetnek a húsos krumplihoz.
- Ezután lezárjuk a zacskót, kiszurkáljuk itt-ott villa segítségével, tepsibe helyezzük, és ZSIRADÉK NÉLKÜL finom, omlósra sütjük.
- Kb. fél óra elteltével, mikor látjuk, hogy megpárolódott, óvatosan kivágjuk a zacskót, és a tartalmát a tepsibe öntjük, pár percig még visszatesszük ételünket pirulni, majd ha kész, tálaljuk.
Kovászos uborka
- A befőttes üveg aljára kettévágott zsemlét helyezünk, rá a kapor felét, borsot ízlés szerint, majd a megmosott félig kettévágott uborkánkat a vágással lefelé belehelyezzük.
- A tetejére jöhet a kapor másik fele, a zsemle, majd felöntjük annyi meleg (nem forrásban lévő) sós vízzel (annyi só kell bele, hogy mikor megkóstoljuk, jól lehessen érezni) amennyi el nem lepi.
- Kistányérral, kupakkal lefedjük, majd kitesszük olyan helyre, ahol éri a Nap. (Ablak, udvar.)
- Időtől is függ, de általában 3-4 napig forrni hagyjuk. A kész uborkát leszűrjük, és a levével együtt lehűtjük. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 40 perc
Szeretek saját magam kísérletezni az ízekkel. Sikeresen összehoztam a klasszikus ízt egy kicsi újjal. :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!