Sütőtökpudding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Puddinghoz:
-
75g sütőtök28 kcal
-
5g desszertbor8 kcal
-
4g víz0 kcal
-
13g rizsliszt46 kcal
-
14 kcal
-
8g köles32 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
17g nádcukor63 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
2g margarin12 kcal
Tálaláshoz:
-
15g desszertbor24 kcal
-
30g joghurt18 kcal
Összesen
401
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Puddinghoz:
-
450g sütőtök170 kcal
-
30g desszertbor48 kcal
-
24g víz0 kcal
-
75g rizsliszt275 kcal
-
84 kcal
-
50g köles189 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
10g margarin72 kcal
Tálaláshoz:
-
90g desszertbor144 kcal
-
180g joghurt110 kcal
Összesen
2404
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Puddinghoz:
-
34.1g sütőtök13 kcal
-
2.3g desszertbor4 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
5.7g rizsliszt21 kcal
-
1.9g burgonyakeményítő6 kcal
-
3.8g köles14 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
7.6g nádcukor29 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
0.4g almaecet0 kcal
-
7.6g margarin54 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0.8g margarin5 kcal
Tálaláshoz:
-
6.8g desszertbor11 kcal
-
13.6g joghurt8 kcal
Összesen
181
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 123.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 525 micro
-
β-karotin 2776 micro
-
β-crypt 2189 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
401
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 112 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5141 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1473 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 2010 mg
-
Nátrium 1296 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.1 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 741.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3193 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 1126 micro
-
α-karotin 3153 micro
-
β-karotin 16654 micro
-
β-crypt 13133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
2404
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 239 micro
-
β-karotin 1261 micro
-
β-crypt 994 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Puddinghoz:
-
2 ek desszertbor
-
3 ek víz
-
75 g rizsliszt
-
25 g burgonyakeményítő
-
1 csomag sütőpor
-
100 g nádcukor
-
1 teáskanál koriander
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál gyömbérpor
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
3 db tojás
-
1 ek almaecet
Tálaláshoz:
-
6 ek desszertbor
-
12 ek joghurt
Elkészítés
Puddinghoz:
- A tököt kimagozzuk és meghámozzuk. Fél centis kockákra vágjuk.
- A tökkockákat 2 ek. desszertborral és 3 ek. vízzel puhára pároljuk. Villával összetörjük. (Eddig a lépésig előre tudunk dolgozni. Hagyjuk lehűlni, és pár napig a hűtőben tárolhatjuk.)
- A margarint alacsony lángon felolvasztjuk.
- Egy keverőtálban a rizslisztet, burgonyakeményítőt, kölespelyhet, cukrot, sütőport és fűszereket csomómentesre keverjük.
- A tojást egyenként beleütjük, elkeverjük. A sütőtökpürét is csomómentesre keverjük benne.
- Belekeverjük a felolvadt margarint, almaecetet és vanília aromát, ha használunk.
- A kerámia vagy jénai edényt vastagon kikenjük margarinnal.
- A sütőtökös keveréket beleöntjük. Fóliával betakarjuk szorosan, hogy víz ne folyhasson bele. Ha zacskónk van, akkor annak az aljára helyezzük a pudingos edényt, és az edény felett összekötjük a zacskót.
- A főzőedény aljára alumínium fóliából gombócokat gyúrunk, és ezekre helyezzük a sütőtökpudinggal töltött jénait vagy kerámia edényt. Ha elég magas falú az edényünk, akkor kiszúróformára vagy pogácsaszaggatóra is állíthatjuk. A lényeg, hogy a kerámia vagy jénai edény alja ne érje a főzőedény alját, mert akkor kéreg sül a puding tetejére.
- Meleg vízzel a jénai vagy kerámia edényt majdnem a pereméig felöntjük. Közepes lángon melegítjük a vizet, hogy a kerámia vagy jénai edény ne repedjen meg. (Vagy betehetjük a sütőbe, és közepes lángon pároljuk. Ebben az esetben a magas falú főzőedénynek is hőállónak kell lennie. Ha nagyon szerencsések vagyunk, akkor a Slow Cooker-be helyezzük.)
- 3 órán át pároljuk.
- A kerámia vagy jénai edényt óvatosan kiemeljük a főzőedényből vagy Slow Cookerból. A zacskót vagy fóliát eltávolítjuk. Szilikon spatulát körbefuttatunk az edény és a megsült tészta között. Tálra fordítjuk, és azonnal szeletelhetjük, vagy kihűlve tálalhatjuk.
Tálaláshoz:
- 6 szeletre vágjuk.
- Mindegyik szeletet 1 ek. desszertborral meglocsolva és 2 ek. joghurttal a szélén tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 842
- Feltöltés dátuma: 2016. május 24.
Ajánló
Ha gyerekeknek készítjük, akkor desszertbor helyett gyümölcslevet vagy vizet használhatunk, és mérsékelhetjük a fűszereket. Finomliszttel is készíthető, 150 g szükséges hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Angol szokás szerint a pudding egy párolt, könnyed, levegős sütemény, amit melegen, vaníliaszósszal vagy édes mártással tálalnak. Ősszel és télen nagyon jól esik egy tálnyi meleg desszert. Ez a tökpudding hidegen is finom. Szükségünk lesz egy 1 l-es vastag falú, hőálló kerámia vagy jénai edényre, hőálló zacskóra vagy fóliára és egy magas falú főzőedényre, amibe a kerámia vagy jénai edény belefér. Gázlapon vagy sütőben is párolhatjuk. Slow Cooker a legkényelmesebb módja az elkészítésének. Egy vékony szilikon spatula megkönnyíti a pudding kifordítását.