r
Nosalty Logó

Sütőtökös sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sütőtökös sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1777 micro
  • β-crypt
    1461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7108 micro
  • β-crypt
    5844 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    1002 micro
  • β-crypt
    824 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtökpürét a fahéjjal és a szegfűszeggel ízesítjük.
  2. A lisztet elkeverjük 50 g mandulával és a sütőporral. Egy 18x18x6 cm-es tepsit kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel kiszórunk.
  3. A tojások sárgáját a kétféle cukorral nagyon habosra kavarjuk. Majd hozzádolgozzuk az olajat és a sütőtökpürét.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a sütőtökös-tojásos krémhez keverjük. A végén óvatosan hozzákeverjük a lisztes-keveréket.
  5. A masszát az előkészített formába simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  6. Kivesszük, hagyjuk hűlni, majd megkenjük a lekvárral, és a maradék mandulával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x18x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8437
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fagyasztóban volt még egy adag sütőtökpüré, azt használtam fel ehhez a finom süteményhez. Ha nincs maradék pürénk, akkor egy kisebb sütőtököt 4-be vágunk, a magokat és a belső részeit kikanalazzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük, a sütőtökhúst kikanalazzuk, 200 g-ot botmixerrel pürésítünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...