r
Nosalty Logó

Sütőtökös rizskoch fahéjas tejszínhabbal

Lakos Benedek
Sütőtökös rizskoch fahéjas tejszínhabbal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizskochhoz

A fahéjas tejszínhabhoz

475
Kalória
13.4g
Fehérje
50.6g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
140.8g
Víz
169g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rizskochhoz

A fahéjas tejszínhabhoz

Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rizskochhoz

A fahéjas tejszínhabhoz

Összesen 2850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rizskochhoz

A fahéjas tejszínhabhoz

Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    1817 micro
  • β-crypt
    1461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    844.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    2124 micro
  • β-karotin
    10904 micro
  • β-crypt
    8767 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    407 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A rizskochhoz

  1. A rizst főzzük teljesen puhára a tej és a víz keverékében. A főzés elején adjuk hozzá a vaníliát is, hogy alaposan átjárja az íze a rizst. Ha kész, a tejberizst vegyük le a tűzről, és hagyjuk a fedő alatt, konyharuhával letakarva állni 5 percet, hogy jobban megszívja magát.
  2. Közben válasszuk szét a tojásokat, és a sárgájákat keverjük simára a hideg sütőtökpürével, porcukorral és a fűszerekkel. A fehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval.
  3. A kissé kihűlt tejberizst keverjük el a tökös keverékkel, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is. Öntsük kivajazott, morzsázott sütőedénybe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával.

A fahéjas tejszínhabhoz

  1. A tálaláshoz verjük fel a tejszínt a porcukorral és a fahéjjal. Kanalazzunk belőle a langyos rizskochra, így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Néha úgy tűnik, mintha ősszel minden étel sütőtökössé válna: a kávék, a krémlevesek, a tésztaételek, a sütemények és még sorolhatnánk. Tegyük a rizskochot is ennek a tökös társaságnak a részévé, isteni lesz!

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...