r
Nosalty Logó

Sütőtökös rizottó Nnárcisztól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőtökös rizottó Nnárcisztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2702.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    1900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 789 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5405.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    3801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt állítsuk 100 C°-ra.
  2. Vágjuk le a tökök tetejét, kanalazzuk ki a magházat (a magokat felhasználhatjuk házi tökmag készítésére), majd vájjuk ki a tök húsát úgy, hogy kb. fél cm vastagságú maradjon maga a tök. Az így megmaradt tököket tegyük a sütőbe, míg a rizottó készül.
  3. A vaj egyharmadát olvasszuk fel egy mélyebb serpenyőben (wokban), majd pároljuk meg benne az apróra vágott fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a tökhúst, kicsit lepirítjuk, majd jöhet a rizs, és együtt tovább pirítjuk pár percig.
  5. Beletesszük a babérlevelet, citromhéjat, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi alaplével, ami épp elfedi a rizses keveréket, majd miután elpárolgott, fokozatosan, merőkanalanként pótoljuk az alaplevet- kb. 20 percig -, míg a rizs el nem készül.
  6. Hozzáadjuk a maradék vajat, hogy még krémesebb állagot kapjunk, meglocsoljuk a citromlével, ízlés szerint jöhet még egy kis só, bors.
  7. A sütőből kivesszük a tököket, beletöltjük a rizottót, és megkoronázzuk a parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2238
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Így ősszel mindenfelé friss sütőtököt látni a boltokban, ami nem hagyja nyugodni az embert, és mindenképp valami finomságot szeretne belőle készíteni. A következő rizottó kellemes, laktató és legfőképpen egészséges őszi étel- akár ebédnek, akár vacsorának kiváló! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...