Sütőtökös rizottó Nnárcisztól
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g hokkaido tök220 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
100g rizottó rizs358 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
789
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
2000g hokkaido tök440 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1576
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
60.8g hokkaido tök13 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
30.4g zöldség alaplé2 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
6.1g rizottó rizs22 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0.9g parmezán sajt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
48
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2702.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 1900 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 681.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
789
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5405.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 715 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 3801 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1363.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 639 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 227 micro
-
β-karotin 977 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1576
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 l zöldség alaplé
-
30 g vaj
-
200 g rizottó rizs
-
1 db babérlevél
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
2 ek citromlé
-
30 g parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sütőt állítsuk 100 C°-ra.
- Vágjuk le a tökök tetejét, kanalazzuk ki a magházat (a magokat felhasználhatjuk házi tökmag készítésére), majd vájjuk ki a tök húsát úgy, hogy kb. fél cm vastagságú maradjon maga a tök. Az így megmaradt tököket tegyük a sütőbe, míg a rizottó készül.
- A vaj egyharmadát olvasszuk fel egy mélyebb serpenyőben (wokban), majd pároljuk meg benne az apróra vágott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a tökhúst, kicsit lepirítjuk, majd jöhet a rizs, és együtt tovább pirítjuk pár percig.
- Beletesszük a babérlevelet, citromhéjat, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi alaplével, ami épp elfedi a rizses keveréket, majd miután elpárolgott, fokozatosan, merőkanalanként pótoljuk az alaplevet- kb. 20 percig -, míg a rizs el nem készül.
- Hozzáadjuk a maradék vajat, hogy még krémesebb állagot kapjunk, meglocsoljuk a citromlével, ízlés szerint jöhet még egy kis só, bors.
- A sütőből kivesszük a tököket, beletöltjük a rizottót, és megkoronázzuk a parmezánnal.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2243
- Feltöltés dátuma: 2015. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Így ősszel mindenfelé friss sütőtököt látni a boltokban, ami nem hagyja nyugodni az embert, és mindenképp valami finomságot szeretne belőle készíteni. A következő rizottó kellemes, laktató és legfőképpen egészséges őszi étel- akár ebédnek, akár vacsorának kiváló! :)