r
Nosalty Logó

Sütőtökös gnocchi sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Sütőtökös gnocchi sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Összesen 923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Összesen 1846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    529 micro
  • β-karotin
    3011 micro
  • β-crypt
    2198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    1058 micro
  • β-karotin
    6021 micro
  • β-crypt
    4396 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 1846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    533 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Elkészítés

gnocchi

  1. A vajat hevítsük fel, majd tegyük bele a frissen szedett zsályaleveleket, és pár pillanat alatt süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a vajból, és tegyük félre.
  2. A sütőtököt először süssük meg, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki egészen.
  3. A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le, nyomjuk át krumplinyomón, (v. villával törjük alaposan össze), majd hűtsük ki egészen.
  4. Ezután keverjük össze a kihűlt sütőtököt a szintén kihűlt krumplival, egy csipet sóval és szerecsendióval.
  5. Ezután adjuk hozzá a liszt felét és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni. A többi lisztet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyebb tésztát kapjunk (kicsit lágyabb legyen a tészta, de már ne ragadjon).
  6. Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk vastagabbra, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra. Ezután a tésztacsíkokat daraboljuk fel, majd egy villa hátulján görgessük végig (kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel).
  7. Forrásban lévő vízbe tegyünk egy mokkáskanál sót, majd tegyük bele a gnocchi-t, és addig főzzük, még feljön a víz tetejére. Ezután szűrjük le, majd tegyük bele a zsálya sütésénél visszamaradt vajba, és forgassuk össze.
  8. A sajtmártáshoz a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, készítsünk világos színű rántást (nem szabad megpirítani a lisztet!!!).
  9. Ezután vegyük le a tűzről, majd öntsük hozzá a fele mennyiségű tejet, sózzuk, borsozzuk, és egy kézi habverővel keverjük simára.
  10. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett kezdjük el besűríteni. Amikor már kezd sűrűsödni, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék tejet is (annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy szószos állagot kapjunk).
  11. Tálaláskor szedjük a gnocchi-t tányérra, majd csorgassuk meg a sajtmártással, és szórjuk meg a ropogósra sült zsályalevelekkel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6403
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gnocchi elkészítése kissé pepecselős, de a végeredmény kárpótolt érte. A sajtmártással és a ropogósra sütött zsályalevéllel nagyon finom.

Hozzávalók

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...