Sütőtökös gnocchi sajtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
gnocchi
-
75g sütőtök28 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
ropogós zsálya
sajtmártás
-
50g trappista sajt176 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
923
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
gnocchi
-
150g sütőtök57 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
ropogós zsálya
sajtmártás
-
100g trappista sajt352 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1846
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
gnocchi
-
18.2g sütőtök7 kcal
-
12.1g burgonya7 kcal
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
ropogós zsálya
sajtmártás
-
12.1g trappista sajt43 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
224
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1471.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 632 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 128.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 462 micro
-
α-karotin 529 micro
-
β-karotin 3011 micro
-
β-crypt 2198 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
923
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 106.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 512 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2943.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1264 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 728 mg
-
Nátrium 667 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 257.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 269 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 924 micro
-
α-karotin 1058 micro
-
β-karotin 6021 micro
-
β-crypt 4396 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 539 micro
Összesen
1846
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 128 micro
-
β-karotin 730 micro
-
β-crypt 533 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
gnocchi
-
15 dkg sütőtök
-
10 dkg burgonya
-
15 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 csipet szerecsendió
ropogós zsálya
sajtmártás
-
10 dkg trappista sajt
-
3 dkg vaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fehér bors
Elkészítés
gnocchi
- A vajat hevítsük fel, majd tegyük bele a frissen szedett zsályaleveleket, és pár pillanat alatt süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a vajból, és tegyük félre.
- A sütőtököt először süssük meg, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki egészen.
- A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le, nyomjuk át krumplinyomón, (v. villával törjük alaposan össze), majd hűtsük ki egészen.
- Ezután keverjük össze a kihűlt sütőtököt a szintén kihűlt krumplival, egy csipet sóval és szerecsendióval.
- Ezután adjuk hozzá a liszt felét és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni. A többi lisztet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyebb tésztát kapjunk (kicsit lágyabb legyen a tészta, de már ne ragadjon).
- Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk vastagabbra, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra. Ezután a tésztacsíkokat daraboljuk fel, majd egy villa hátulján görgessük végig (kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel).
- Forrásban lévő vízbe tegyünk egy mokkáskanál sót, majd tegyük bele a gnocchi-t, és addig főzzük, még feljön a víz tetejére. Ezután szűrjük le, majd tegyük bele a zsálya sütésénél visszamaradt vajba, és forgassuk össze.
- A sajtmártáshoz a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, készítsünk világos színű rántást (nem szabad megpirítani a lisztet!!!).
- Ezután vegyük le a tűzről, majd öntsük hozzá a fele mennyiségű tejet, sózzuk, borsozzuk, és egy kézi habverővel keverjük simára.
- Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett kezdjük el besűríteni. Amikor már kezd sűrűsödni, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék tejet is (annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy szószos állagot kapjunk).
- Tálaláskor szedjük a gnocchi-t tányérra, majd csorgassuk meg a sajtmártással, és szórjuk meg a ropogósra sült zsályalevelekkel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 6373
- Feltöltés dátuma: 2016. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept
A gnocchi elkészítése kissé pepecselős, de a végeredmény kárpótolt érte. A sajtmártással és a ropogósra sütött zsályalevéllel nagyon finom.