r
Nosalty Logó

Sütőtökös tarte tatin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Sütőtökös tarte tatin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6342.6 g
  • Cink
    272 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    3244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    420 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 2902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 253 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hokkaido tököt megpucoljuk, és cikkekre vágjuk.
  2. Elindítjuk a karamellt barna cukor, kevés víz és olaj hozzáadásával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a kakukkfüvet. Alaposan kiforraljuk, egy kicsit besűrítjük, majd belehelyezzük a megpucolt és cikkekre vágott tököt.
  3. A tököket időnként megforgatjuk, és félpuhára pároljuk. Ezt követően egy hőálló piteformába helyezzük őket szépen, körkörösen.
  4. A tésztához a lisztet hideg vajjal és sóval összemorzsoljuk, hozzáreszeljük egy citrom héját, jó sok parmezánt és előzőleg lepirított és kihűlt, apró szemű magvakat. Ha száraz lenne, egy kevés víz hozzáadásával dolgozzuk össze, majd fóliába csomagolva pihentessük hűtőben egy órát.
  5. Két sütőpapír között kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki, majd helyezzük rá a kihűlt tökkel körberakott piteformára. Kicsit hajtogassuk be a tésztát, hogy ne lógjon ki, szurkáljuk meg villával, majd 175 °-on 30-35 perc alatt süssük készre.
  6. Még forrón fordítsuk rá egy tányérra, és kocogtassuk meg párszor a tetejét. Ha jól dolgoztunk, akkor nem fog beleragadni, de ha esetleg mégis, akkor sem történt semmi, ugyanolyan finom lesz. (Ez amúgy is egy rusztikus pite).
  7. Morzsoljunk rá kéksajtot, helyezzünk rá pancettát, majd friss kakukkfűvel és olívaolajjal meglocsolva találjuk. Hidegen is kiváló, salátával vagy hús mellé köretként.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 27
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös tarte tatin
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Engedjük el az almát, és cseréljük hokkaido tökre egy kellemesen édes-sós pitében. A tök előpárolásával ízesítjük, és egyben megpuhítjuk, de nem hagyjuk, hogy túlfőjön vagy leégjen a tök. Ez a kellemes balzsamos karamell biztosítja, hogy sütés után is szaftos maradjon a pite, a gorgonzola és pancetta pedig remekül kiegészíti az ízeket. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...