Sütőtökös tarte tatin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
33 kcal
-
83g hokkaido tök18 kcal
-
8g balzsamecet7 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
17g gorgonzola59 kcal
-
17g pancetta89 kcal
-
3g tökmag15 kcal
-
1g szezámmag7 kcal
-
2g fenyőmag10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
484
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
500g hokkaido tök110 kcal
-
50g balzsamecet44 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
100g gorgonzola353 kcal
-
100g pancetta536 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2902
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
43.4g hokkaido tök10 kcal
-
4.3g balzsamecet4 kcal
-
8.7g barna cukor33 kcal
-
0.8g kakukkfű1 kcal
-
8.7g gorgonzola31 kcal
-
8.7g pancetta47 kcal
-
1.7g tökmag8 kcal
-
0.6g szezámmag3 kcal
-
0.8g fenyőmag5 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
253
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1057.1 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 541 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
484
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 188.3 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6342.6 g
-
Cink 272 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1462 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1047 mg
-
Nátrium 3244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.8 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 420 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 772 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 677 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
2902
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
253
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
100 g finomliszt
-
100 g vaj
-
50 g parmezán sajt
-
500 g hokkaido tök
-
50 ml balzsamecet
-
100 g barna cukor
-
3 szál kakukkfű
-
100 g gorgonzola
-
100 g pancetta
-
2 ek tökmag
-
1 ek szezámmag
-
1 ek fenyőmag
-
1 citromból nyert citromhéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hokkaido tököt megpucoljuk, és cikkekre vágjuk.
- Elindítjuk a karamellt barna cukor, kevés víz és olaj hozzáadásával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a kakukkfüvet. Alaposan kiforraljuk, egy kicsit besűrítjük, majd belehelyezzük a megpucolt és cikkekre vágott tököt.
- A tököket időnként megforgatjuk, és félpuhára pároljuk. Ezt követően egy hőálló piteformába helyezzük őket szépen, körkörösen.
- A tésztához a lisztet hideg vajjal és sóval összemorzsoljuk, hozzáreszeljük egy citrom héját, jó sok parmezánt és előzőleg lepirított és kihűlt, apró szemű magvakat. Ha száraz lenne, egy kevés víz hozzáadásával dolgozzuk össze, majd fóliába csomagolva pihentessük hűtőben egy órát.
- Két sütőpapír között kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki, majd helyezzük rá a kihűlt tökkel körberakott piteformára. Kicsit hajtogassuk be a tésztát, hogy ne lógjon ki, szurkáljuk meg villával, majd 175 °-on 30-35 perc alatt süssük készre.
- Még forrón fordítsuk rá egy tányérra, és kocogtassuk meg párszor a tetejét. Ha jól dolgoztunk, akkor nem fog beleragadni, de ha esetleg mégis, akkor sem történt semmi, ugyanolyan finom lesz. (Ez amúgy is egy rusztikus pite).
- Morzsoljunk rá kéksajtot, helyezzünk rá pancettát, majd friss kakukkfűvel és olívaolajjal meglocsolva találjuk. Hidegen is kiváló, salátával vagy hús mellé köretként.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8
- Feltöltés dátuma: 2024. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
414 recept
Engedjük el az almát, és cseréljük hokkaido tökre egy kellemesen édes-sós pitében. A tök előpárolásával ízesítjük, és egyben megpuhítjuk, de nem hagyjuk, hogy túlfőjön vagy leégjen a tök. Ez a kellemes balzsamos karamell biztosítja, hogy sütés után is szaftos maradjon a pite, a gorgonzola és pancetta pedig remekül kiegészíti az ízeket. Próbáljátok ki!