r
Nosalty Logó

Sütőtöksodó birskockákkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Sütőtöksodó birskockákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1779 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    704 micro
  • β-karotin
    3574 micro
  • β-crypt
    2919 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    5635 micro
  • β-karotin
    28595 micro
  • β-crypt
    23352 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1779 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    2060 micro
  • β-crypt
    1682 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és erre helyezzük a felezett, kimagozott sonkatököt. Csorgassuk meg őket olívaoljjal, sózzuk borsozzuk és szórjuk meg nádcukorral, így kerüljön a sütőbe úgy 40 percre, míg puhára nem sül.
  3. Közben a birsalmát negyedeljük, megfosztjuk magházától és cukros vízben előfőzzük, de nem szétfőzzük, picit maradhat kemény. Ha kész héjától megszabadítjuk, kockázzuk és pici cukrozott vajon karamellizáljuk.
  4. Ha kivettük a sütőből a tököt, kanalazzuk ki a sonkatök belsejét egy mixergép keverőedényébe, adjuk hozzá a 4 tojássárgáját, egy evőkanál citromlevet és a tejszínt.
  5. Az így elkészült pürét adagoljuk kicsi sütőcsészékbe, egyenként az edény háromnegyedéig (kb. 8 adag lesz belőle).
  6. A sütő hőfokát csökkentsük 180 fokra. Egy nagy tepsibe helyezzük bele a megtöltött sütőcsészéket és öntsünk alájuk vizet, ami az edénykék egy-harmadáig érjen. Kb. 20-25 percre “engedjük el őket” gőzfürdős sütésre.
  7. Amint kész, vegyük ki az edénykéket a vízből és díszítsük a sütőtöksodót karamellizált birssel, pirított fenyő-, és tökmaggal.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x42x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2636
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Ajánló

Őszi édesség, melyet díszíthetünk sima almával, mandulával és mazsolával is, a fő, hogy hűtsük le szobahőmérsékletűre, akkor jönnek meg az igazi ízei.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha ősz, akkor sütőtök és birsalma. A birsalmasajt nekem sem volt kedvencem gyermekkoromban, ezért én sem erőltetem a családban. A sütőtökhöz, pedig már felnőttek annyira gyermekeim, hogy baba koruk után újból tudom adagolni nekik. Ezzel a könnyű sodóval két legyet ütök egy csapásra, hiszen mindkét őszi kedvenc szerepet játszik benne!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...