r
Nosalty Logó

Sütőtök curry húsgolyókkal és kale-lel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ziznyo
Sütőtök curry húsgolyókkal és kale-lel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgolyókhoz

A curryhez

Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgolyókhoz

A curryhez

Összesen 2278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgolyókhoz

A curryhez

Összesen 99 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1168 micro
  • β-karotin
    5917 micro
  • β-crypt
    4861 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4624 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7006 micro
  • β-karotin
    35500 micro
  • β-crypt
    29165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 2278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    1276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A curryhez

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. A hagymát felaprítjuk, és a húsgolyók összes hozzávalójával együtt egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.
  2. Kézzel (nedves kézzel a legkönnyebb) kis golyókat formázunk belőle, és egy tepsibe, sütőpapírra tesszük.
  3. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 30 perc). (Sütő helyett lehet kis zsiradékon serpenyőben kisütni, illetve vízben megfőzni a gombócokat, ízlés szerint.)

A curryhez

  1. A hagymát felaprítjuk, és a sütőtököt megpucoljuk, majd kb. 2x2 cm kockákra vágjuk. A kale-t letépkedjük a száráról, és nagyjából összeaprítjuk késsel.
  2. A hagymát kókuszzsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzádobjuk a sütőtököt, és sózunk. Pár percig együtt pirítjuk, majd egy kis vizet hozzáöntve fedő alatt megpároljuk a tököt (kb. 5 perc).
  3. A megpárolt tökhöz keverjük a curryport. Nem baj, ha keverés közben "összetörik" a tök, attól lesz jó sűrű a curry.
  4. A tökhöz öntjük a kókusztejet, és összeforraljuk. Hozzádobjuk a kale-t, és jó alaposan belekeverjük a kókusztejbe, hogy egy kicsit megpuhuljon. Kóstoljunk, és ha kell még bele curry vagy só, adjunk hozzá. Egy kis chilit is őrölhetünk bele.
  5. Ha beállítottuk az ízeket, mehetnek bele a megsült húsgolyók. Végül az egészet összeforraljuk, és már lehet is tálalni. Ha túl sűrűnek találjuk, kókusztejjel vagy sima tejjel lehet lazítani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1719
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 18.

Ajánló

Pirított rozskenyérrel szoktam tálalni, de rizzsel vagy indiai kenyérrel (naan) is nagyon finom. Díszítésnek szórjuk meg tökmaggal vagy lenmaggal. Aki szereti a koriandert, tépkedhet rá pár friss levelet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ziznyo 2 recept

Az egyik legjobb dolog az őszben a sütőtökszezon. Ez a curry tökéletesen átmelegíti testet-lelket egy hideg őszi nap után. Tele van hasznos tápanyagokkal, rosttal és vitaminokkal, minek fogyasztására különösen oda kell figyelni a hideg beköszöntével. Egyszerű elkészíteni, és könnyen meg lehet vele nyerni a keleti ízek kedvelőit. (A receptben végig sárga curryport használtam. Lehet másfajta curryvel is csinálni, vagy curry pasztával, de akkor a só és chili mennyiséget annak megfelelően kell beállítani.)

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A curryhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...