r
Nosalty Logó

Sütőporos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sütőporos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2392 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 398 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7326.9 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    3133 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 2392 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a cukorral és a tojások sárgájával összetörjük, majd hozzákeverjük az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, ruganyos, jól nyújtható tésztát kapunk.
  2. Végül beledolgozzuk a felaprított aszalt gyümölcsöket is.
  3. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és minden részt további 3-3 részre vágunk. A kis tésztadarabokból hüvelykujjnyi vastagságú, kb. 20 cm hosszú rudakat sodrunk, melyekből 3-at összefonunk, két végét összecsípve, hogy egyben maradjon.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével, és 170 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 34681
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőporos kalács
Évi néni 1830 recept

Reggel frissen szerettem volna megsütni, még a munkába indulás előtt a kalácskákat, így nem volt időm keleszteni a tésztát, ezért ezt a változatot készítettem el. Csak összeállítottam, betettem a sütőbe, és mire lezuhanyoztam, már ott illatoztak a kalácsok a tepsiben. Mindenkinek ezt csomagoltam munkába, iskolába.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...