r
Nosalty Logó

Sütőben sült csirkemell paprikás-tejszínes mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Sütőben sült csirkemell paprikás-tejszínes mártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

957
Kalória
85.6g
Fehérje
15.2g
Szénhidrátok
60g
Zsír
390.7g
Víz
335.5g
Koleszterin
3.2g
Rost
9.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 957 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1914 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3046.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1877 micro
  • β-crypt
    524 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 957 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6092.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    1856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    781.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    3754 micro
  • β-crypt
    1048 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 1914 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    178 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A húst mossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. Az olajban körbe megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzállótálba rakjuk.
  2. A hagymát meghámozzuk, ketté, majd szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, magházat kivágjuk, vékony csíkokra vágjuk.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és az áttört fokhagymát, további 1-2 percig pirítjuk.
  4. Megszórjuk a kétféle paprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Felfőzzük, körülbelül 5 percig főzzük, hozzákeverjük a krémsajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A mártást a húsra öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Omlós szaftos csirkemell, egy pikáns mártással. Tálaljuk rizzsel vagy tésztával, de friss bagettel is kitűnő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!