Sütőben sült csirkemell paprikás-tejszínes mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
25 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
38g szárnyas alaplé3 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
38g krémsajt94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g sajt440 kcal
Összesen
957
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
49 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
71 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
7 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
75g szárnyas alaplé5 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
75g krémsajt188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g sajt880 kcal
Összesen
1914
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
34.9g csirkemellfilé42 kcal
-
4 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
5.8g szárnyas alaplé0 kcal
-
7.7g főzőtejszín10 kcal
-
5.8g krémsajt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.4g sajt68 kcal
Összesen
148
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3046.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 899 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 928 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 390.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 638 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 459 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1877 micro
-
β-crypt 524 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
957
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.1 g
Zsír
-
Összesen 120 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6092.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1799 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 2043 mg
-
Nátrium 1856 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 781.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1276 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 918 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 3754 micro
-
β-crypt 1048 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
1914
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 178 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
148
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 ek sűrített paradicsom
-
0.5 ek fűszerpaprika
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
75 ml szárnyas alaplé
-
100 ml főzőtejszín
-
75 g krémsajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst mossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. Az olajban körbe megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzállótálba rakjuk.
- A hagymát meghámozzuk, ketté, majd szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, magházat kivágjuk, vékony csíkokra vágjuk.
- A visszamaradt pecsenyezsírban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és az áttört fokhagymát, további 1-2 percig pirítjuk.
- Megszórjuk a kétféle paprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Felfőzzük, körülbelül 5 percig főzzük, hozzákeverjük a krémsajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
- A mártást a húsra öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 32 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 394
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 31585
- Feltöltés dátuma: 2015. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Omlós szaftos csirkemell, egy pikáns mártással. Tálaljuk rizzsel vagy tésztával, de friss bagettel is kitűnő.