r
Nosalty Logó

Sütés nélküli túrótorta rkitta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rkitta
Sütés nélküli túrótorta rkitta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Összesen 3282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.4 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Elkészítés

Alap

  1. A kekszet (ha nem eleve darált) ledaráljuk, és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, jól elkeverjük.
  2. A margarint megolvasztjuk, és elkeverjük a keksszel.
  3. Az így kapott alapot egy 18 cm átmérőjű tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk. Az alapot hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a túrós krémet.

Krém

  1. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot, citrom levét és reszelt héját egy keverőtálban jól elkeverjük. A cél, hogy a túrót minél apróbb darabokra törjük.
  2. A zselatinport hideg vízbe áztatjuk, amíg ázik, a habtejszínt habbá verjük.
  3. Az áztatott zselatint mikróban kimelegítjük, hogy folyékony legyen, és keverés közben belecsurgatjuk a habba, jól elkeverjük vele. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a zselatin ahogy hűl, úgy keményedik. (Előfordulhat, hogy a habunk veszít állagából a forró zselatin miatt és kicsit visszahígul, ettől ne ijedjünk meg.)
  4. A zselatinos habot a túrós masszába öntjük, jól elkeverjük, majd az alapba öntjük, és visszatesszük a hűtőbe kb. 20-30 percre.

Gyümölcsréteg

  1. Ha a zselatinos krémünk kicsit már megszilárdult, rászórjuk a tortára az áfonyát. (Helyettesíthetjük ízlés szerint akármilyen gyümölccsel. Fagyasztott gyümölcs is tökéletes, ebben az esetben azonban kicsit hagyjuk kiolvadni, mielőtt a tortára kerül, hogy ne engedjen levet később.)
  2. A gyümölcskocsonyát (vagy tortazselét) a tasakon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük, és a gyümölcsökre öntjük. Figyeljünk rá, hogy egy pontba sokáig ne öntsük a forró zselét, mert ott a már megdermedt túróréteg megolvadhat, és keveredhet a zselével. Inkább körkörös öntési technikát alkalmazzunk.
  3. Az elkészült tortát jó pár órát (akár egy éjszakát) hűtőben pihentetjük, hogy az összes réteg megfelelően megszilárduljon.
  • Tepsi mérete: 18
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9044
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés nélküli túrótorta rkitta konyhájából
rkitta 4 recept

Valami gyors édességet akartam készíteni a családnak, ezért nyilván sütés nélküli finomságokban gondolkoztam. Így pattant ki a sütés nélküli túrótorta ötlete a fejemből. A család nagyon szereti, télen-nyáron ideális, gyors desszert.

Hozzávalók

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...