r
Nosalty Logó

Sütés nélküli epres túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kaldo
Sütés nélküli epres túrótorta
adag
Előkészítés
perc
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alap

Krém

Tetejére való

Összesen 983 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alap

Krém

Tetejére való

Összesen 3926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alap

Krém

Tetejére való

Összesen 216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.3 g
  • Cink
    469 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    362 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    45 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    216 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 983 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6801.3 g
  • Cink
    1875 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    1449 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    73 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    180 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    864 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 3926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.1 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Tetejére való

Elkészítés

Alap

  1. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk (főleg körben alaposan a majd szélére kerülő eprek miatt).
  2. Az alját egyenletesen kirakjuk a babapiskótákkal. Ízlés szerint belemárthatjuk őket egy kevés tejbe, ha puhábban szeretjük és nincs idő megszívni magát, de azt akkor hirtelen mozdulattal, hogy ne ázzon nagyon meg.

Krém

  1. Ha nagyszemű túrónk van, törjük össze. Keverjük el alaposan a vajjal, az átszitált porcukorral, tejföllel, vanillin cukorral, 1 kisebb citrom héjával és levével (ha inkább édesebben akarjuk, akkor csak 1 evőkanál citromlét rakjunk bele).
  2. 1 csomag zselatint nagyon kevés langyos vízzel elkeverjük, úgy hogy egyenletesen feloldódjon, majd a forró (fontos, hogy forró legyen) tejjel felöntjük, és alaposan elkavarjuk. Ezt a masszát hozzáadjuk a már elkevert krémhez, és jól eldolgozzuk.
  3. A torta szélét félbevágott eprekkel kirakjuk, a vajhoz oda fog tapadni, így nem mozdul el, mikor beleöntjük a krémet.
  4. Óvatosan beleöntjük a masszát a tortaformába, vigyázva, hogy az elhelyezett eprek ne mozduljanak el. Minimum 1 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tetejére való

  1. Ha eléggé megdermedt (nem tapad a teteje az ujjunkhoz, vagy csak minimálisan), felmelegítjük a tortabevonót, eldolgozzuk egy deci tejjel, és a torta közepébe öntjük lassan, hagyjuk szétterülni. Ha kell, segítsünk rá azzal, hogy megemeljük a torta szélét, hogy mindenhol egyenletesen befedje. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar megköt a hideg tortán.
  2. Végül egy éles késsel a szélét körbevágjuk, óvatosan leemeljük a tortaforma szélét, a maradék félbevágott eprekkel díszítjük.
  3. Jó étvágyat a tortához!
  • Tepsi mérete: 26
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3335
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Ajánló

Tökéletes bármilyen ünnepi alkalomra, amikor nincs időnk sütögetni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Páromnak névnapja volt, és megpróbáltam vegyíteni 3 kedvenc összetevőjét: az epret, a csokit és a túrót, és így keletkezett ez a mennyei és egyben nagyon gyors és egyszerű torta. 

Hozzávalók

Alap

Krém

Tetejére való

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...