r
Nosalty Logó

Sültpaprikás tarhonya

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Sültpaprikás tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sült paprikához

A tarhonyához

A feltétek

A tálalás

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sült paprikához

A tarhonyához

A feltétek

A tálalás

Összesen 1765 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sült paprikához

A tarhonyához

A feltétek

A tálalás

Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    2039 micro
  • β-crypt
    432 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    872 micro
  • Kolin:
    1132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    8156 micro
  • β-crypt
    1730 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4732 micro
Összesen 1765 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A sült paprikához

A tarhonyához

A feltétek

A tálalás

Elkészítés

A sült paprikához

  1. A paprikákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehet is 200 fokos sütőbe 15-20 percre. Akkor lesz jó, ha már feketedni kezd a héja.
  2. Ezután tegyük óvatosan egy edénybe és fóliázzuk le (vagy mehet egy zárható zacskóba is), és hagyjuk a saját gőzében kihűlni, mert így egyszerűbben lejön majd a héja. Ha közben kifolyna a leve, azt fogjuk fel, mert isteni íze van, és adjuk majd a kész salátához!
  3. A paprikákról óvatosan lehúzzuk a héját, félbevágjuk, kimagozzuk, majd felcsíkozzuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és kevés ecettel ízesítjük, majd hagyjuk 10 percet állni.

A tarhonyához

  1. Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a tarhonyát, és a felezett újkrumplikat, és 5-6 perc alatt átpirítjuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, az ajvárt, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
  4. Közepes lángon főzzük, és addig pótoljuk a vizet, amíg a tarhonya és az újkrumpli készre nem fő. Közben ízlés szerint sózzuk (azzal számoljunk, hogy már az ajvár is sós volt valamennyire).

A feltétek

  1. A tojásokat 6 perc alatt keményre főzzük, a petrezselymet felaprítjuk.

A tálalás

  1. A tarhonyát a paprikasalátával, főtt tojással és friss petrezselyemmel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18448
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredendően egy ajvárral turbózott pásztortarhonyának indult, de mivel előző este megettük az ételbe szánt füstölt kolbászt, ezért végül tojást főztem mellé. Így is perfekt, de ha valaki húsosítaná, akkor mehet bele nyugodtan a kolbi!

Hozzávalók

A sült paprikához

A tarhonyához

A feltétek

A tálalás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...