Sült vaddisznócomb zöldségraguval
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
szandus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g vaddisznóhús305 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
53 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
Összesen
450
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1800
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
49.1g vaddisznóhús60 kcal
-
11.8g sárgarépa4 kcal
-
8.8g fehérrépa6 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
9.8g paradicsom2 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
9.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
Összesen
89
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 392.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1907 micro
-
β-karotin 4649 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
450
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.4 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2247.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1505 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1568.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1868 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7629 micro
-
β-karotin 18597 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5148 micro
-
Lut-zea 803 micro
Összesen
1800
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 374 micro
-
β-karotin 912 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 253 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 dl víz
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 csipet rozmaring
-
3 csipet fűszerpaprika
Elkészítés
- A húst felszeleteljük, egységes körülbelül 1,5 cm-es szeletekre, mindkét oldalát besózzuk, és őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd lefóliázva hűtőbe tesszük pár órára. A hússzeletek oldalát kicsit bevagdossuk, hogy ne ugorjon majd össze sütéskor.
- Egy nagy, magasabb falú serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a húsok mindkét oldalát, fehéredésig gyorsan megsütjük rajta, majd kivesszük őket, és félretesszük.
- A megmaradt olajon a karikára vágott hagymát, répákat meglehet pirítani, közben kevés liszttel megszórni, elkeverni. Ezek után hozzá kell adni a fokhagymát, paradicsomot, további fűszereket ízlés szerint (én csak sót, borsot és csipetnyi rozmaringot, pirospaprikát használtam).
- Kicsit összefőzzük, puhítjuk a zöldségeket, nem árt körülbelül egy deci vizet önteni hozzá, majd miután a paradicsom szétfőtt, jöhetnek vissza a serpenyőbe a hússzeletek.
- Mindezt a kavalkádot felöntjük körülbelül két deci vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk (én takaréklángon főztem), de közben nem árt néha megkeverni, forgatni a húst. Ha szükséges, természetesen pótolni kell a vizet, és kóstolgatni, elég omlós-e már. :) Ha kellően összefőttek az ízek, lehet is tálalni.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 6143
- Feltöltés dátuma: 2015. október 03.
Ajánló
A húst már az előző nap délutánján kivettem a fagyasztóból, kiolvasztottam, kicsit vízbe is áztattam, puhább, könnyebben kezelhető lett így.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
szandus
2 recept
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a vadhús nálunk nem megy ritkaság számba, több vadász is fellehető a családban, így pár havonta feltöltik a fagyasztót mindenféle különlegességgel, legtöbbször vaddisznóhússal. Így akár hétköznapokon is gyakran főzöm ezeket. Most egy ráérős vasárnapon, estebédre készítettem ezt a sült vaddisznócombot, zöldséges raguval. Most először készítettem ilyet, rendszerint pörköltet szoktam ebből a fajta húsból főzni, vagy egyszerű sülteket, de most kísérletezni támadt kedvem. Én krumplipürét készítettem hozzá, de főtt tésztával is kiváló lehet.