r
Nosalty Logó

Sült sörös bajor csülök krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Sült sörös bajor csülök krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pácoláshoz

Az ételhez

Összesen 636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pácoláshoz

Az ételhez

Összesen 3187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pácoláshoz

Az ételhez

Összesen 69 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3277 micro
  • β-karotin
    8089 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2780 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10159.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2309 mg
  • Nátrium
    6404 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    3279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4092 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16387 micro
  • β-karotin
    40447 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13899 micro
  • Lut-zea
    3656 micro
Összesen 3187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    361 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    306 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Pácoláshoz

Az ételhez

Elkészítés

Pácoláshoz

  1. A csülköt bepácoljuk, előtte a bőrös részét beirdaljuk, de nem vágjuk át teljesen, mert a hús kiszárad. A páchoz használunk sót, borsot, köménymagot, majoránnát, olívaolajat, amit jól bedörzsölünk a csülökbe, teszünk rá babérlevelet, majd 2 napra eltesszük a hűtőbe.
  2. A sütés napján öntünk rá vizet, amibe morzsolunk egy húsleveskockát, letakarjuk alumínium fóliával, majd betesszük a csülköt a 170 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen kb. 2 órán keresztül sütjük. Időnkét meglocsoljuk. A végén öntünk rá sört, átkapcsoljuk grill fokozatra, és 200 C fokon pirosra sütjük.
  3. Közben megpucoljuk a hagymát, a répát, a krumplit, a céklát daraboljuk, a paradicsomot, hagymát, paprikát félbe, a gombákat négybe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és szórunk rá grillezett zöldség fűszerkeveréket. A zöldségeket egy külön serpenyőben a csülök levében pároljuk, majd a sütőben megsütjük.
  4. Amíg a csülök sül, egy serpenyőben a feldarabolt szalonnát kisütjük, szórunk bele köménymagot, aprított hagymát, cukrot, és karamellizáljuk. Rátesszük a káposztát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá a csülök levéből, és átpirítjuk. A vége felé öntünk hozzá fehérbort.
  5. Tálalunk. A csülökből vágunk két szeletet, a tányérra helyezzük, rakunk mellé zöldségeket és káposztát. Sört iszunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 10241
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Egy kicsit macerás és munkaigényes, de az eredmény mindenért kárpótol. A címbe már nem fért bele a lényeges alkotóelem: fehérboros káposzta

Hozzávalók

Pácoláshoz

Az ételhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...