r
Nosalty Logó

Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

Összesen 1804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

Összesen 3603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    3998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3290 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    332.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9496.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    7996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    439 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    6580 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 3603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

Elkészítés

A pisztránghoz

  1. Először is a pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, belülről enyhén borsozzuk.
  2. A citromokat alaposan megmossuk, majd az egyiket karikákra szeleteljük. A citromkarikákkal kibéleljük a pisztráng belsejét.
  3. Egy tepsibe helyezve, kevés folyadékot aláöntünk, alufóliával lefedjük. Behelyezzük a sütőbe, kb 160-170°C-on sütjük 15 percen át, majd a tetejéről levesszük az alufóliát, és így még 5-10 percig sütjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a hordóburgonyát. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk, majd hordó alakúra formázzuk. Ezt puhára főzzük sós vízben, majd kevés petrezselyes vajon átforgatjuk.
  5. Ezután elkészítjük a tartárt. A tojássárgáját verni kezdjük, majd fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk a napraforgó olajat. Ha megvan, hozzáadunk egy fél citromnak a levét, kb. 20 g porcukrot, 1 dl habtejszínt és 1 dl minőségi fehérbort.
  6. Az egészet ízlésesen tálaljuk. A sárgarépát meghámozzuk, majd vékony szeletet vágunk belőle. Meghajtjuk, a tálra helyezzük, majd a közepébe egy roston sült citromot helyezünk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 21270
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Ajánló

Évjárattól függetlenül itt leginkább Jásdi dűlőszelektált boraira gondolok vagy egy Malatinszky Chardonnay-ra. Az elsőben inkább a talaj adta mineralitás, a másodikban a profi hordókezelés a meghatározó. A harmadik szóba jöhető választás, amit biztosan nem fogunk megbánni, az a Légli Landord.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minek a sztori. Csak csinálni kell. ;)

Hozzávalók

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...