Sült paradicsomos bab zöldséges lepénnyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
főni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
a paradicsomos babhoz
-
125g fejtett bab416 kcal
-
30 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
18 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
a lepényhez
-
25g kifli70 kcal
-
38g tej21 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
63g csemegekukorica54 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
796
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
a paradicsomos babhoz
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
120 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
71 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
a lepényhez
-
100g kifli279 kcal
-
150g tej84 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
250g csemegekukorica215 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
Összesen
3176
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
a paradicsomos babhoz
-
19.5g fejtett bab65 kcal
-
19.5g passzírozott paradicsom5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.5g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
9.4g kápia paprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
8 kcal
a lepényhez
-
3.9g kifli11 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
12.5g sárgarépa5 kcal
-
9.8g csemegekukorica8 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
Összesen
125
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2742 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 1039 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 376.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 800 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 620 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 2495 micro
-
β-karotin 7346 micro
-
β-crypt 319 micro
-
Likopin 17369 micro
-
Lut-zea 1079 micro
Összesen
796
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.6 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10968.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 2488 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 1279 mg
-
Foszfor 2787 mg
-
Nátrium 4157 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.6 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 108 mg
VÍZ
-
Összesen 1505.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3202 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 373 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 468 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2480 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 9982 micro
-
β-karotin 29384 micro
-
β-crypt 1276 micro
-
Likopin 69478 micro
-
Lut-zea 4315 micro
Összesen
3176
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 390 micro
-
β-karotin 1147 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 2711 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
a paradicsomos babhoz
-
4 db babérlevél
-
3 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
0.5 csokor petrezselyem
-
5 dkg parmezán sajt
a lepényhez
-
2 db kifli
-
1.5 dl tej
-
2 db tojás
-
4 közepes db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
a paradicsomos babhoz
- Az előző este beáztatott babot feltesszük kuktába főzni a babérlevéllel.
- Az apróra vágott hagymát megpirítjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a cukrot, kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát is. Mikor megfonnyadt, ráöntjük a paradicsomszószt, illetve a megfőtt babot. Ízlés szerint megfűszerezzük, és kicsit átfőzzük.
- Az egészet jénai tálba rakjuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, és a 170 fokos sütőben kb 45 perc alatt megsütjük. Nem kell letakarni.
- Lepény: a beáztatott és kicsavart kiflit, a tojást, a főtt és áttört répát, zúzott fokhagymát, fűszereket (ízlés szerint) és a csemegekukoricát annyi zsemlemorzsával keverjük össze, hogy lágy, kenhető állagú tésztát kapjunk. Egyenletesen elkenjük egy kikent, prézlivel kiszórt tepsiben, és kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük (cca 40-60 perc).
- Tálaláskor a babot parmezánnal megszórjuk, és tejfölbe mártogatott lepénnyel fogyasztjuk. Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1093
- Feltöltés dátuma: 2013. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
főni
12 recept
Ez egy vegetáriánus verzió, de a babot fel lehet turbózni egy kis füstölt szalonnával vagy kolbásszal is. Akkor előbb ezeket sütjük zsírjára, és abba a zsírba tesszük a hagymát. Inkább pasis ételnek tűnik, de a lányaimnak is nagyon ízlik. Egyszerűbb és gyorsabb babkonzervből elkészíteni, de nekünk rengeteg a házi babunk, így olyat nem vásárolunk.