r
Nosalty Logó

Sült oldalas grillezett burgonyapürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Sült oldalas grillezett burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sült oldalashoz

A grillezett burgonyához

1009
Kalória
38.8g
Fehérje
39.3g
Szénhidrátok
76.3g
Zsír
308.1g
Víz
203.9g
Koleszterin
4.7g
Rost
4.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sült oldalashoz

A grillezett burgonyához

Összesen 1009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sült oldalashoz

A grillezett burgonyához

Összesen 4034 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sült oldalashoz

A grillezett burgonyához

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    308.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    305 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    709 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 4034 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A sült oldalashoz

  1. Az oldalast a csontok mentén vágjuk el (2 csont egy osztás), majd fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg köménymaggal.
  2. Tegyük kizsírozott tepsibe a húsokat, mellé a félbevágott hagymákat, és öntsünk alá nagyon kevés vizet, majd süssük 170-180 fokon.
  3. 70-80 perc elteltével a hús elkészül, ekkor vegyük ki őket a tepsiből.
  4. A visszamaradt zsíradékból készítsünk pecsenyelevet: tegyük a tepsit a gáztűzhelyre, majd öntsünk hozzá húsalaplét és forraljuk néhány percig. Fakanállal kevergessük, hogy a letapadt pörzsanyagok belekeveredjenek a pecsenyelébe. Végül töltsük külön csészébe. (Át is szűrhetjük.)
  5. A burgonyákat kockázzuk fel, majd főzzük meg őket. Készítsünk burgonyapürét: törjük össze a burgonyát, majd keverjük el a vajjal, 2 tk tejföllel, a tejjel, fűszerezzük sóval, borssal, és szerecsendióval. Tegyük a pürét kivajazott tűzálló edénybe, majd a tetejét kenjük meg vékonyan a maradék tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Sütőben a legmagasabb hőmérsékleten, vagy grillen süssük, amíg a sajt ráolvad és megpirul.
  6. Tetszőlegesen vágjuk fel, tálaljuk az oldalassal, amit öntsünk le a pecsenyelével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A hentesnél nagyon szép oldalast kaptam, ma került sor a sütésére. Most készítettem ezzel a módszerrel először pecsenyelevet, de csak ajánlani tudom, szenzációs. A köret csak spontán ötlet volt a hűtőben talált alapanyagok ismeretében, de kifejezetten jól összeillik az oldalassal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!