Sült oldalas grillezett burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sült oldalashoz
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
A grillezett burgonyához
-
250g burgonya144 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g juhsajt47 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
8g pecsenyezsír68 kcal
Összesen
1009
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sült oldalashoz
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
A grillezett burgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g juhsajt189 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
30g pecsenyezsír271 kcal
Összesen
4034
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sült oldalashoz
-
36.3g sertésoldalas70 kcal
-
1.1g disznózsír10 kcal
-
7.3g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
A grillezett burgonyához
-
36.3g burgonya21 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.8g tejföl4 kcal
-
3.6g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.8g juhsajt7 kcal
-
1.8g trappista sajt6 kcal
-
1.1g pecsenyezsír10 kcal
Összesen
147
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 76.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1147.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 308.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1009
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.2 g
Zsír
-
Összesen 305 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4589.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1709 mg
-
Nátrium 1598 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1232.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 709 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 578 mg
-
Retinol - A vitamin: 553 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
4034
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A sült oldalashoz
-
2 ek disznózsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
A grillezett burgonyához
-
1 kg burgonya
-
5 dkg vaj
-
2.5 ek tejföl
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
5 dkg juhsajt
-
5 dkg trappista sajt
-
2 ek pecsenyezsír
Elkészítés
A sült oldalashoz
- Az oldalast a csontok mentén vágjuk el (2 csont egy osztás), majd fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg köménymaggal.
- Tegyük kizsírozott tepsibe a húsokat, mellé a félbevágott hagymákat, és öntsünk alá nagyon kevés vizet, majd süssük 170-180 fokon.
- 70-80 perc elteltével a hús elkészül, ekkor vegyük ki őket a tepsiből.
- A visszamaradt zsíradékból készítsünk pecsenyelevet: tegyük a tepsit a gáztűzhelyre, majd öntsünk hozzá húsalaplét és forraljuk néhány percig. Fakanállal kevergessük, hogy a letapadt pörzsanyagok belekeveredjenek a pecsenyelébe. Végül töltsük külön csészébe. (Át is szűrhetjük.)
- A burgonyákat kockázzuk fel, majd főzzük meg őket. Készítsünk burgonyapürét: törjük össze a burgonyát, majd keverjük el a vajjal, 2 tk tejföllel, a tejjel, fűszerezzük sóval, borssal, és szerecsendióval. Tegyük a pürét kivajazott tűzálló edénybe, majd a tetejét kenjük meg vékonyan a maradék tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Sütőben a legmagasabb hőmérsékleten, vagy grillen süssük, amíg a sajt ráolvad és megpirul.
- Tetszőlegesen vágjuk fel, tálaljuk az oldalassal, amit öntsünk le a pecsenyelével.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8460
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 01.
Ajánló
Házi savanyúsággal, vagy friss salátával tehetjük ételünket teljessé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A hentesnél nagyon szép oldalast kaptam, ma került sor a sütésére. Most készítettem ezzel a módszerrel először pecsenyelevet, de csak ajánlani tudom, szenzációs. A köret csak spontán ötlet volt a hűtőben talált alapanyagok ismeretében, de kifejezetten jól összeillik az oldalassal.