r
Nosalty Logó

Sült marhaszelet vörösboros gombaraguval

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Czápika
Sült marhaszelet vörösboros gombaraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sülthöz

A raguhoz

Összesen 1323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sülthöz

A raguhoz

Összesen 2645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sülthöz

A raguhoz

Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 1323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    228.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1150 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 2645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A raguhoz

Elkészítés

A sülthöz

  1. A húst négy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, bőven borsozzuk, majd mindkét oldalát bekenjük mustárral.
  2. A szalonnát csíkokra, a hagymát kockára, a gombát nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A szalonnát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, majd ha ez is megpirult, a gombát is.
  4. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  5. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet.
  6. Addig pirítjuk, míg a fokhagyma illatozni kezd. Ekkor megszórjuk a liszttel, átkeverjük, és felöntjük a borral. Szükség esetén pici vizet adhatunk hozzá. Beletesszük a cukrot.
  7. Összeforraljuk, szükség esetén ízesítjük.
  8. A húst kevés forró olajban ízlés szerinti állagúra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 23414
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Ajánló

Sült krumplival, krumplipürével, esetleg grillezett zöldséggel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült marhaszelet vörösboros gombaraguval
Czápika 30 recept

Hirtelen felindulásból ettem volna valami finom gombát, és ez lett belőle. A marhahús csak ráadás volt.

Hozzávalók

A sülthöz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...