r
Nosalty Logó

Sült malac karfiolos mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült malac karfiolos mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1879 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1879 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A malachúst zsiradékon, sóval, borssal és fokhagymával ízesítve sütjük. A vöröshagymát karikákra vágjuk, és a hússal együtt sütjük.
  2. A karfiolt rózsákra szedjük, és bő, sós vízben megfőzzük.
  3. Kb. 1 evőkanálnyi margarinon 2 evőkanál lisztet megbarnítunk, majd felöntjük tejjel, és mártássá sűrítjük.
  4. Hozzáadjuk a karfiolt (tetszőleges méretre vágva, attól függően, hogy darabosabbra vagy krémesebbre szeretnénk).
  5. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
  6. A húst szeletekre vágjuk, a mártást a hússzeletekre halmozzuk, és megszórjuk reszelt sajttal. Ezután sütőben, 180 fokon addig sütjük a hússzeleteket, amíg a sajt meg nem pirul rajtuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1038
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 21.

Ajánló

Körethez főtt rizst tálaltam fel. Azóta elkészítettem karfiol helyett brokkolival. Úgy is nagyon finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy döntöttem, hogy idén Újévkor megválunk az átlagos sült malactól. Egy receptújságban találtam egy karfiollal sült malac receptet, ami alapján kialakítottam a saját verziómat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...