r
Nosalty Logó

Sült lazac kapris-mustáros mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sült lazac kapris-mustáros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Összesen 693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Összesen 2771 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1905 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5763.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    7620 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 2771 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Elkészítés

Lazacsült

  1. A lazacot kb. 20 dk-os szeletekre vágjuk, a bőrét rajta hagyjuk. Mindkét oldalát sózzuk (lehetőleg használjunk nagy szemű sót), borsozzuk.
  2. Két kanál olívaolajat felhevítünk, és a hal mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (én a nem bőrös oldalát csak 2 percig sütöttem).

Köret

  1. A zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a répát meghámozzuk, mindet egyforma apró kockákra vágjuk.
  2. Egy kanál olajon félig megpároljuk őket.
  3. Egy kanál olajon a rizst fehéredésig megpirítjuk, sózzuk, felengedjük annyi vízzel, ami egy ujjnyira ellepi. Mikor már alig van rajta víz, hozzákeverjük a félig párolt zöldségeket. Összekeverjük, lefedjük és fél perc múlva eloltjuk a lángot, hagyjuk, hogy a gőzben megpuhuljanak.

Kapribogyós-mustáros mártás

  1. A kapribogyót apróra vágjuk. Egy kanál vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a magos mustárt, borsozzuk, átforgatjuk vele, majd felengedjük a tejszínnel. Összeforraljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5503
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült lazac kapris-mustáros mártással
Évi néni 1830 recept

Az egész ételt a köret miatt készítettem, meg persze, mert megígértem a fiamnak. Néztem egy TV-műsort, ahol a köretben brunoise-ra volt vágva a zöldség. Nagyon mutatós, mintha apró színes gyöngyszemekkel lenne megszórva az étel. Tulajdonképpen a julienne-re vágott zöldséget vágjuk apró kockákra.

Hozzávalók

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...