r
Nosalty Logó

Sült lazac kapris-mustáros mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sült lazac kapris-mustáros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Összesen 693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Összesen 2771 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1905 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5763.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    7620 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 2771 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Elkészítés

Lazacsült

  1. A lazacot kb. 20 dk-os szeletekre vágjuk, a bőrét rajta hagyjuk. Mindkét oldalát sózzuk (lehetőleg használjunk nagy szemű sót), borsozzuk.
  2. Két kanál olívaolajat felhevítünk, és a hal mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (én a nem bőrös oldalát csak 2 percig sütöttem).

Köret

  1. A zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a répát meghámozzuk, mindet egyforma apró kockákra vágjuk.
  2. Egy kanál olajon félig megpároljuk őket.
  3. Egy kanál olajon a rizst fehéredésig megpirítjuk, sózzuk, felengedjük annyi vízzel, ami egy ujjnyira ellepi. Mikor már alig van rajta víz, hozzákeverjük a félig párolt zöldségeket. Összekeverjük, lefedjük és fél perc múlva eloltjuk a lángot, hagyjuk, hogy a gőzben megpuhuljanak.

Kapribogyós-mustáros mártás

  1. A kapribogyót apróra vágjuk. Egy kanál vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a magos mustárt, borsozzuk, átforgatjuk vele, majd felengedjük a tejszínnel. Összeforraljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5495
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült lazac kapris-mustáros mártással
Évi néni 1830 recept

Az egész ételt a köret miatt készítettem, meg persze, mert megígértem a fiamnak. Néztem egy TV-műsort, ahol a köretben brunoise-ra volt vágva a zöldség. Nagyon mutatós, mintha apró színes gyöngyszemekkel lenne megszórva az étel. Tulajdonképpen a julienne-re vágott zöldséget vágjuk apró kockákra.

Hozzávalók

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek