Sült lazac kapris-mustáros mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Lazacsült
Köret
-
38g rizs134 kcal
-
1 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
1g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
Kapribogyós-mustáros mártás
-
3g kapribogyó1 kcal
-
2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g dupla tejszín240 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
693
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Lazacsült
Köret
-
150g rizs537 kcal
-
5 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
4g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
Kapribogyós-mustáros mártás
-
13g kapribogyó3 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g dupla tejszín958 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
2771
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Lazacsült
Köret
-
8.6g rizs31 kcal
-
2.3g halványító zeller0 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
6.9g kápia paprika1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
17.2g víz0 kcal
Kapribogyós-mustáros mártás
-
0.7g kapribogyó0 kcal
-
0.6g dijoni mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.5g dupla tejszín55 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
Összesen
158
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1440.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 282.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 1905 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
693
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 178.4 g
Zsír
-
Összesen 160.6 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5763.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 2303 mg
-
Nátrium 2748 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1086 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 3480 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 454 micro
-
Kolin: 775 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 2495 micro
-
β-karotin 7620 micro
-
β-crypt 485 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
2771
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Lazacsült
Köret
-
15 dkg rizs
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 kávéskanál só
-
3 dl víz
Kapribogyós-mustáros mártás
-
1 ek kapribogyó
-
1 ek dijoni mustár
-
bors ízlés szerint
-
2 dl dupla tejszín
-
1 tk vaj
Elkészítés
Lazacsült
- A lazacot kb. 20 dk-os szeletekre vágjuk, a bőrét rajta hagyjuk. Mindkét oldalát sózzuk (lehetőleg használjunk nagy szemű sót), borsozzuk.
- Két kanál olívaolajat felhevítünk, és a hal mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (én a nem bőrös oldalát csak 2 percig sütöttem).
Köret
- A zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a répát meghámozzuk, mindet egyforma apró kockákra vágjuk.
- Egy kanál olajon félig megpároljuk őket.
- Egy kanál olajon a rizst fehéredésig megpirítjuk, sózzuk, felengedjük annyi vízzel, ami egy ujjnyira ellepi. Mikor már alig van rajta víz, hozzákeverjük a félig párolt zöldségeket. Összekeverjük, lefedjük és fél perc múlva eloltjuk a lángot, hagyjuk, hogy a gőzben megpuhuljanak.
Kapribogyós-mustáros mártás
- A kapribogyót apróra vágjuk. Egy kanál vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a magos mustárt, borsozzuk, átforgatjuk vele, majd felengedjük a tejszínnel. Összeforraljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5495
- Feltöltés dátuma: 2014. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Az egész ételt a köret miatt készítettem, meg persze, mert megígértem a fiamnak. Néztem egy TV-műsort, ahol a köretben brunoise-ra volt vágva a zöldség. Nagyon mutatós, mintha apró színes gyöngyszemekkel lenne megszórva az étel. Tulajdonképpen a julienne-re vágott zöldséget vágjuk apró kockákra.