r
Nosalty Logó

Sültkrumpli-krémleves pirított baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sültkrumpli-krémleves pirított baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4827.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    2102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1710.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1018 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont csíkozzuk, és egy nagy, mély serpenyőben addig sütjük, ameddig teljesen megpirul és az összes zsír kisül belőle. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlővel bélelt tálkába, és félretesszük.
  2. A mosott, felezett krumplit héjastól beletesszük a serpenyőbe, és a bacon zsírján körbepirítjuk. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt puhára sütjük.
  3. Közben felaprítjuk a hagymákat. Először a vöröset és a fehéret, majd pár perc után a fokhagymát tesszük a serpenyőbe, ahol összepároljuk őket. Nem kell pirítani csak párolni.
  4. Felöntjük vízzel a hagymákat, és alacsony lángon tovább pároljuk őket. Itt adhatjuk hozzá a borsot és a szerecsendiót.
  5. A puhára sült krumplit kivesszük a sütőből, kikanalazzuk a héjából, és egy lábasba szedjük.
  6. Ráöntjük a hagymás, fűszeres levet és a tejszínt, majd összeturmixoljuk és beforraljuk. Közben, ha sűrűnek tűnne, kevés vízzel vagy tejszínnel javíthatunk az állagán. Kóstolás után ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk.
  7. A levest tálakba szedjük. A tetejére egy-egy kanál habozott tejföl, egy kevés reszelt sajt, pirított baconcsíkok, frissen aprított snidling és chili kerüljön. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 374
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 18854
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 26.

Ajánló

Aki nem bízik a sok hagymában és a fűszerekben, víz helyett adhat hozzá zöldség alaplevet, mi nagyon szeretjük a burgonya saját ízét, ezért nem vittük el esetleg zelleres, karalábés irányba. Vannak olyan receptek is, ahol még vajjal krémesítik tovább, nekem úgy már túlzottan a krumplipürére hajazna az íze, akkor egyszerűbb felengedni egy pürét és kész, nem?

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lélekmelengető, füstös ízű krémleves, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni. Az alapjához tényleg nem kell más, mint hagyma és burgonya, amely minden háztartásban megtalálható. Díszítéshez, ízesítéséhez pedig bármi rendelkezésünkre álló finomságot használhatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...