r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Misi apa
Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Összesen 1289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Összesen 7736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    2809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 1289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.9 g

Zsír

  • Összesen
    615.4 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    271 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21857.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2858 mg
  • Nátrium
    16854 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    947 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8378 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    4107 micro
Összesen 7736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Elkészítés

A sült kacsacombhoz

  1. Kezdjük a kacsacombok megtisztításával: tokok, pihék stb, majd alaposan mossuk meg és papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Vagdossuk be a bőrét haránt csíkosra.
  2. Keverjük össze a fűszereket egy kis tálban (kivéve a fokhagymát), kenjük be a zúzott fokhagymával a combokat alul felül, majd dörzsöljük bele a fűszerkeveréket.
  3. Egy serpenyőben kevés kacsazsírban elősütjük a kacsacombokat, bőrével lefelé kezdjük.
  4. Átszedjük egy méretes tepsibe, 3-4 ek kacsazsírt rakunk alá, hozzáadjuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékot is és kb 1,5 dl vizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával és 45 percig 250 fokon, pároljuk. Mikor a hús megpárolódott, az alufóliát levesszük róla, és kb 30-40 perc alatt ropogósra sütjük 200 fokon (ha tehetjük, akkor hőlégkeveréssel).
  5. A káposztát 4 felé vágjuk és kivágjuk a torzsáját, ezután kb 3 mm-es csíkokra felszeleteljük, vagy káposztagyalun legyaluljuk, hideg vízzel leöblítjük, és egy nagyobb lábasba tesszük. Rászórjuk a fűszereket, cukrot, sót, hozzáadjuk az ecetet és egy pohár vizet, majd összekeverjük és fedő alatt, addig pároljuk, míg puha nem lesz (néha azért rá kell nézni). A lényeg az, hogy eltaláljuk a saját ízlésünknek megfelelő édes-savanyú ízkombinációt.
  6. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd alaposan átmossuk, beleöntjük egy fazékba, hozzáadjuk a sót, és puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és gyorsan hozzákockázzuk a vajat, majd gépi habverővel áttörjük, és jól összekeverjük csomómentesre (ha elég puha a krumpli, akkor megy a géppel). A tejet megmelegítjük és apránként hozzákeverjük (aki hígabban szereti, több tejet is önthet hozzá).
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 66837
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

Ez a recept is a családi receptkönyvből való, jó párszor elkészítettem, de a vöröskáposztával egyszer-kétszer eleinte meggyűlt a bajom. A többi viszont elronthatatlan.

Hozzávalók

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...