Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Misi apa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sült kacsacombhoz
-
300g kacsacomb873 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
A párolt káposztához
-
250g vöröskáposzta62 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors1 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
1289
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sült kacsacombhoz
-
1800g kacsacomb5236 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
2g bors5 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
0 kcal
-
22g só0 kcal
A párolt káposztához
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
7g só0 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
0 kcal
-
2g bors5 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
7736
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sült kacsacombhoz
-
34g kacsacomb99 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g só0 kcal
A párolt káposztához
-
28.3g vöröskáposzta7 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
145
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 102.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3643 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 2809 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 440 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1396 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
1289
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 198.9 g
Zsír
-
Összesen 615.4 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 271 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21857.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 1218 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 665 mg
-
Foszfor 2858 mg
-
Nátrium 16854 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2639.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2152 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 947 mg
-
D vitamin: 337 micro
-
K vitamin: 580 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 1453 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8378 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 241 micro
-
Lut-zea 4107 micro
Összesen
7736
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
A sült kacsacombhoz
-
1 tk bors
-
1 tk kakukkfű
-
2 tk majoranna
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A párolt káposztához
-
1.5 kg vöröskáposzta
-
6 ek cukor
-
1.5 ek őrölt fűszerkömény
A krumplipüréhez
Elkészítés
A sült kacsacombhoz
- Kezdjük a kacsacombok megtisztításával: tokok, pihék stb, majd alaposan mossuk meg és papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Vagdossuk be a bőrét haránt csíkosra.
- Keverjük össze a fűszereket egy kis tálban (kivéve a fokhagymát), kenjük be a zúzott fokhagymával a combokat alul felül, majd dörzsöljük bele a fűszerkeveréket.
- Egy serpenyőben kevés kacsazsírban elősütjük a kacsacombokat, bőrével lefelé kezdjük.
- Átszedjük egy méretes tepsibe, 3-4 ek kacsazsírt rakunk alá, hozzáadjuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékot is és kb 1,5 dl vizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával és 45 percig 250 fokon, pároljuk. Mikor a hús megpárolódott, az alufóliát levesszük róla, és kb 30-40 perc alatt ropogósra sütjük 200 fokon (ha tehetjük, akkor hőlégkeveréssel).
- A káposztát 4 felé vágjuk és kivágjuk a torzsáját, ezután kb 3 mm-es csíkokra felszeleteljük, vagy káposztagyalun legyaluljuk, hideg vízzel leöblítjük, és egy nagyobb lábasba tesszük. Rászórjuk a fűszereket, cukrot, sót, hozzáadjuk az ecetet és egy pohár vizet, majd összekeverjük és fedő alatt, addig pároljuk, míg puha nem lesz (néha azért rá kell nézni). A lényeg az, hogy eltaláljuk a saját ízlésünknek megfelelő édes-savanyú ízkombinációt.
- A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd alaposan átmossuk, beleöntjük egy fazékba, hozzáadjuk a sót, és puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és gyorsan hozzákockázzuk a vajat, majd gépi habverővel áttörjük, és jól összekeverjük csomómentesre (ha elég puha a krumpli, akkor megy a géppel). A tejet megmelegítjük és apránként hozzákeverjük (aki hígabban szereti, több tejet is önthet hozzá).
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 259
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 94
- Össznézettség: 67066
- Feltöltés dátuma: 2012. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Misi apa
7 recept
Ez a recept is a családi receptkönyvből való, jó párszor elkészítettem, de a vöröskáposztával egyszer-kétszer eleinte meggyűlt a bajom. A többi viszont elronthatatlan.