Sült kacsacomb 9. - Wokban
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Robág Etnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
300g kacsacomb873 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
25g sör11 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
175g karfiol18 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
63g gyors rizs224 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0 kcal
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
1200g kacsacomb3491 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
100g sör43 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
700g karfiol70 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
250g gyors rizs895 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
Összesen
4990
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
37.8g kacsacomb110 kcal
-
1.3g szójaszósz1 kcal
-
3.2g sör1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
22.1g karfiol2 kcal
-
15.8g brokkoli3 kcal
-
7.9g gyors rizs28 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0 kcal
Összesen
157
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 91.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1487.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 747 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 346.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1079 micro
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 138.7 g
Zsír
-
Összesen 367.6 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 180 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5948.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1947 mg
-
Nátrium 2986 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1386.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 460 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 423 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1117 micro
-
Kolin: 498 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1153 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4316 micro
Összesen
4990
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
-
4 db kacsacomb
-
4 ek szójaszósz
-
6 gerezd fokhagyma
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1 közepes fej karfiol
-
1 közepes fej brokkoli
-
25 dkg gyors rizs
-
3 ek olívaolaj
-
2 kávéskanál csípős paprikakrém
Elkészítés
- A kacsacombokat előző este vagy a főzés előtt pár órával bepácoljuk:
- A sört és a szójaszószt egy tálba öntjük.
- Belehelyezzük a kacsacombokat és ráhelyezzük a durván karikákra vágott vöröshagymát.
- Megszórjuk majorannával.
- Fóliával letakarva hűtőben pihentetjük.
- Sütés előtt egy órával átfordítjuk őket.
- A pácolt kacsacombokat kanálnyi olívaolajjal vagy étolajjal kikent tepsibe helyezzük úgy, hogy a bőre felül legyen.
- Megszórjuk az ötfűszer-keverékkel, kevés borsot őrlünk rá és enyhén sózzuk (a szójaszósz is sós!).
- A gerezdekre bontott fokhagymát a tetejükre helyezzük.
- A sörös, szójaszószos páclét aláöntjük, fóliával letakarjuk.
- Közepesen meleg sütőben kb. 1,5 órát sütjük, majd a fóliát levéve nagy lángon pirosra pirítjuk. (Szükség szerint sütés közben kevés sört öntünk alá.)
- A körethez a rózsáira bontott brokkolit és karfiolt blansírozzuk (lobogó vízben pár percig), majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
- Wokban vagy más alkalmas edényben 2-3 evőkanál olajat hevítünk, az őrölt koriandert és fekete borsot a forró olajba szórjuk, (a csípőset kedvelők ilyenkor az erős pistát vagy a szárított csili paprikát is) és pár másodperc után a zöldségeket rádobjuk.
- Nagy lángon, sűrűn forgatva pirítjuk a zöldségeket kb. 3-5 percig.
- A gyors rizst (előfőzött!) forró vízben 10-12 percig főzzük. A vizébe csipetnyi sót, (izlés szerint csipetnyi kurkumát, őrölt gyömbért) teszünk.
- A főtt rizst a wokban párolt zöldségekkel összekeverjük és pár percig nagy lángon összesütjük (folyton keverni!).
- Akár 1 kis darab kacsamájat is süthetünk a hús mellett, melyet apróra vágva a körítésbe keverve, meglepetés íznek alkalmazhatunk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5489
- Feltöltés dátuma: 2011. június 27.
Ajánló
Könnyű vörösbor dukál mellé, pl. Rose.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Robág Etnel
14 recept
A fenti recept elkészíthető csirke vagy más combbal avagy más húsfélével, pl. sertés vagy marhahússal is, javaslom azokat vastag szeletekre vágni. Tálalható különféle öntetekkel, szószokkal, mi a csípős vietnami csiliszószt kedveljük. A sör helyettesíthető vízzel, de a sör előnye az élesztős beltartalom, ami segíti a hús puhulását és minden étel gyorsabb főzését.