r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb 9. - Wokban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Robág Etnel
Sült kacsacomb 9. - Wokban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    367.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5948.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    2986 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1117 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4316 micro
Összesen 4990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat előző este vagy a főzés előtt pár órával bepácoljuk:
  2. A sört és a szójaszószt egy tálba öntjük.
  3. Belehelyezzük a kacsacombokat és ráhelyezzük a durván karikákra vágott vöröshagymát.
  4. Megszórjuk majorannával.
  5. Fóliával letakarva hűtőben pihentetjük.
  6. Sütés előtt egy órával átfordítjuk őket.
  7. A pácolt kacsacombokat kanálnyi olívaolajjal vagy étolajjal kikent tepsibe helyezzük úgy, hogy a bőre felül legyen.
  8. Megszórjuk az ötfűszer-keverékkel, kevés borsot őrlünk rá és enyhén sózzuk (a szójaszósz is sós!).
  9. A gerezdekre bontott fokhagymát a tetejükre helyezzük.
  10. A sörös, szójaszószos páclét aláöntjük, fóliával letakarjuk.
  11. Közepesen meleg sütőben kb. 1,5 órát sütjük, majd a fóliát levéve nagy lángon pirosra pirítjuk. (Szükség szerint sütés közben kevés sört öntünk alá.)
  12. A körethez a rózsáira bontott brokkolit és karfiolt blansírozzuk (lobogó vízben pár percig), majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
  13. Wokban vagy más alkalmas edényben 2-3 evőkanál olajat hevítünk, az őrölt koriandert és fekete borsot a forró olajba szórjuk, (a csípőset kedvelők ilyenkor az erős pistát vagy a szárított csili paprikát is) és pár másodperc után a zöldségeket rádobjuk.
  14. Nagy lángon, sűrűn forgatva pirítjuk a zöldségeket kb. 3-5 percig.
  15. A gyors rizst (előfőzött!) forró vízben 10-12 percig főzzük. A vizébe csipetnyi sót, (izlés szerint csipetnyi kurkumát, őrölt gyömbért) teszünk.
  16. A főtt rizst a wokban párolt zöldségekkel összekeverjük és pár percig nagy lángon összesütjük (folyton keverni!).
  17. Akár 1 kis darab kacsamájat is süthetünk a hús mellett, melyet apróra vágva a körítésbe keverve, meglepetés íznek alkalmazhatunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5489
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Könnyű vörösbor dukál mellé, pl. Rose.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

A fenti recept elkészíthető csirke vagy más combbal avagy más húsfélével, pl. sertés vagy marhahússal is, javaslom azokat vastag szeletekre vágni. Tálalható különféle öntetekkel, szószokkal, mi a csípős vietnami csiliszószt kedveljük. A sör helyettesíthető vízzel, de a sör előnye az élesztős beltartalom, ami segíti a hús puhulását és minden étel gyorsabb főzését.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...