Sült hagymakarikás-tzatzikis szendvics
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
a szendvicshez
-
125g bagett343 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
14g salátalevél2 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
a rántott hagymakarikához
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1419
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
a szendvicshez
-
500g bagett1370 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
56g salátalevél7 kcal
-
240g vöröshagyma87 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
a rántott hagymakarikához
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
5671
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
a szendvicshez
-
20.7g bagett57 kcal
-
16.6g kígyóuborka2 kcal
-
16.6g tejföl33 kcal
-
2.3g salátalevél0 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
a rántott hagymakarikához
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
14.1g napraforgó olaj125 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
8.3g víz0 kcal
Összesen
235
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 111.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1832.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 1036 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 364.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
1419
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83 g
Zsír
-
Összesen 446.2 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 180 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 136 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7330.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1251 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1334 mg
-
Nátrium 4145 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.8 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1457.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 697 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 143 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 627 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 561 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 1396 micro
-
β-crypt 109 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1279 micro
Összesen
5671
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
a szendvicshez
-
1 db kígyóuborka
-
4 dl tejföl
-
8 db salátalevél
-
1 ek kapor
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
a rántott hagymakarikához
-
15 dkg vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
6 dkg finomliszt
-
4 dl napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
2 dl víz
Elkészítés
a szendvicshez
- A kígyóuborkát megmossuk, a végeit levágjuk, majd legyaluljuk. Ezután lesózzuk, hogy egy kevés levet engedjen.
- A salátaleveleket megmossuk, a bagetteket félbevágjuk, az olajat feltesszük melegíteni.
- Ha az uborka engedett egy kis levet kinyomkodjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, sót, borsot, apróra vágott kaprot és a zúzott fokhagymát.
- A bagettek aljába helyezzük a saláta levelet, arra tzatzikit halmozunk. A felhevített olajba dobáljuk a panírozott hagymakarikát, s aranybarnára sütjük. Mi mirelitet használtunk, a gyorsaság végett, de elkészíthető otthon is.
- Ha a hagymakarika megsült, a tzatziki tetejére helyezzük, majd a bagettek másik felét a tetejére rakjuk.
- Ha nincs mirelit hagymakarikánk: a megtisztított hagymát 2 mm-es karikára szeleteljük, a szeleteket gyűrűkre szedjük szét, megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. A liszthez hozzáadunk langyos vizet, folyékony masszát kapunk. Hozzákeverünk 2 evőkanál olajat és egy egész tojást. Csipetnyi sóval ízesítjük. Ebbe a tésztába mártogatjuk a lisztben előzőleg megforgatott hagymakarikákat. Forró olajban világosbarna színűre sütjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1756
- Feltöltés dátuma: 2014. július 23.
Ajánló
Ajánlom bármikorra, meleg nyári napra gyors ebédnek, avagy egy nem mindennapi reggelinek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy bevásárló központban láttuk és kóstoltuk ezt a finom szendvicset, s mivel nem nehéz elkészíteni, így otthon is kipróbáltuk, nagy sikerrel. Könnyen elkészíthető, gyors és finom, bármely napra, akár egy gyors ebédre.