Sült csülök káposztás nudlival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
a nikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A csülökhöz
-
250g sertéscsülök347 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
100g alma47 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g sör22 kcal
A nudlihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
A káposztához
-
175g káposzta35 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
Összesen
1204
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A csülökhöz
-
1000g sertéscsülök1390 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
400g alma187 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g sör86 kcal
A nudlihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
A káposztához
-
700g káposzta140 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
4811
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A csülökhöz
-
22.9g sertéscsülök32 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
9.2g alma4 kcal
-
2.1g narancslé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g sör2 kcal
A nudlihoz
-
22.9g burgonya13 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
A káposztához
-
16g káposzta3 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.2g szójaszósz0 kcal
-
2.3g vörösbor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
Összesen
110
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.4 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1462.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 717 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 644.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
1204
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.6 g
Zsír
-
Összesen 127.9 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5851 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 332 mg
-
Kálcium 608 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 572 mg
-
Foszfor 2868 mg
-
Nátrium 1417 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 648.4 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2577.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 415 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 452 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 913 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 189 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 177 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 793 micro
Összesen
4811
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
A csülökhöz
-
3 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db alma
-
1 narancsból nyert narancslé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl sör
A nudlihoz
-
1 kg burgonya
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
50 dkg finomliszt
A káposztához
-
1 kis db káposzta
-
1 ek cukor
-
1 ek szójaszósz
-
1 dl vörösbor
-
só ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
2 ek sertészsír
Elkészítés
A csülökhöz
- A csülköt sózzuk, borsozzuk. Felvágjuk a hagymát, az almát nagyobb kockákra, és beterítjük a római tál alját velük. Ráfektetjük bőrrel lefelé a csülköt, ráöntjük a sört és a narancs levét, és kb. 2 órán át közepesen meleg (180 fok) sütőben sütjük, időnként meglocsolgatva a sörös lével. Ha puha lett, levesszük a tál tetejét, és bőrrel felfelé szép pirosra sütjük.
- A burgonyát héjában megfőzzük. Kihűtjük. Összetörjük, és összekeverjük a tojással, a sóval és a liszttel, hogy szépen gyúrható tésztát kapjunk. Hengerré formáljuk, és kb. 5-6 centis darabokra vágjuk. A darabokat hosszúkásra, csúcsos végű nudlikká sodorjuk. Bő, sós vízben kifőzzük.
- A párolt káposztához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, és lesózva állni hagyjuk kicsit. Egy nagyobb serpenyőben (nekem a wok kiválóan bevált) zsiradékot hevítünk, és a cukrot megkaramellizáljuk. Rátesszük a káposztát, felöntjük a vörösborral, köménymaggal, kicsi szójaszósszal pikáns ízt adunk neki, és puhára pároljuk.
- A kész káposztára ráhalmozzuk a nudlikat, és átforgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3232
- Feltöltés dátuma: 2014. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
a nikó
5 recept
Csülök forevör! Számomra az egyik legfinomabb húsféle. Most a szokásostól kicsit eltérő receptet hoztam. Szerintem az ünnepi asztalon is megállja a helyét.