Sült csirkecomb káposztás cvekedlivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pirított káposztához
A lebbencstésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
9g tojás12 kcal
A sült csirkecombhoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g gyömbér7 kcal
-
42g méz127 kcal
-
59 kcal
-
7g mustár4 kcal
Összesen
824
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pirított káposztához
-
400g káposzta80 kcal
-
45g mangalica zsír406 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A lebbencstésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
55g tojás69 kcal
A sült csirkecombhoz
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
21g só0 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
250g méz760 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
40g mustár24 kcal
Összesen
4935
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pirított káposztához
-
14.2g káposzta3 kcal
-
1.6g mangalica zsír14 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A lebbencstésztához
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
A sült csirkecombhoz
-
53.2g csirkecomb59 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
1.8g gyömbér1 kcal
-
8.9g méz27 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
Összesen
175
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2047.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 1565 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 170 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
824
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.3 g
Zsír
-
Összesen 220 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 948 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12286.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 308 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 1890 mg
-
Nátrium 9387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 562.7 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1020.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1166 micro
Összesen
4935
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A pirított káposztához
-
3 ek mangalica zsír
-
2 ek cukor
-
só ízlés szerint
A lebbencstésztához
-
40 dkg finomliszt
A sült csirkecombhoz
-
6 db csirkecomb
-
3 tk só
-
5 dkg gyömbér
-
10 ek méz
-
5 ek napraforgó olaj
-
4 ek mustár
Elkészítés
A pirított káposztához
- A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük róluk a vizet, majd alaposan bedörzsöljük a sóval, és egy jénai tálban egy félórára hűvös helyre, (de nem hűtőbe) tesszük.
- Elkészítjük a marinádot: a gyömbért lereszeljük, majd összekeverjük a narancsos mustárral, olajjal, mézzel.
- A csirkecombokra öntjük a marinádot, és megforgatjuk benne. 1-2 órát a pácban tartjuk a csirkecombokat.
- Ezután a jénai edényből egy tepsibe helyezzük a csirkecombokat, egy kis vizet öntünk alá, és sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Melegen tartjuk.
- A lebbencstészta elkészítése: 40 dkg lisztet 1 házi tyúktojással keverjünk el, és annyi vizet adjunk hozzá, hogy összegyúrva kemény tésztát kapjunk. A tésztamasszát háromszor gyúrjuk át, közben pihentessük 15-15 percet. Mikor elkészült, lisztezett deszkán nyújtsuk 2 mm vastagságúra, és 1-2 cm-es négyzetekre daraboljuk fel. Kicsit hagyjuk szikkadni.
- A káposzta torzsáját vágjuk ki, majd reszeljük le. A lereszelt káposztát sózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a mangalicazsírt, és a cukrot pirítsuk meg.
- A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a cukros zsiradékhoz, és állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint törött borssal megszórjuk.
- Közben kifőzzük a tésztát, 8-10 perc alatt (ugyanúgy, mint a bolti száraztésztát.) A tészta főzővizébe tegyünk kevés zsiradékot (hogy a tészta ne ragadjon össze).
- A tésztát leszűrjük, és a káposztával összekeverjük.
- A csirkecombokat a káposztás cvekedlivel együtt tálaljuk.
- Tálaláskor cukrot is adhatunk a káposztás cvekedli mellé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9054
- Feltöltés dátuma: 2010. június 07.
Ajánló
A narancsos mustár felhasználása határtalan, mert remekül harmonizál sokféle étellel. Hideg, meleg sültek, halak, tenger gyümölcsei, salátaöntetek, mártások, grillezett zöldségek és pácok ízvilágát, színvilágát mindig kedvezően befolyásolja. Mindenkinek ajánljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
A hőgyészi szarvasgombás napokon az ajándékok között volt egy üveg narancsos mustár. Rendkívül pikáns ízével, krémes állagával, könnyű használatával hamar a konyha kedvence lett. Jó étvágyat kívánunk!