r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb káposztás cvekedlivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Sült csirkecomb káposztás cvekedlivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

Összesen 824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

Összesen 4935 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    220 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12286.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    9387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.7 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 4935 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

Elkészítés

A pirított káposztához

  1. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük róluk a vizet, majd alaposan bedörzsöljük a sóval, és egy jénai tálban egy félórára hűvös helyre, (de nem hűtőbe) tesszük.
  2. Elkészítjük a marinádot: a gyömbért lereszeljük, majd összekeverjük a narancsos mustárral, olajjal, mézzel.
  3. A csirkecombokra öntjük a marinádot, és megforgatjuk benne. 1-2 órát a pácban tartjuk a csirkecombokat.
  4. Ezután a jénai edényből egy tepsibe helyezzük a csirkecombokat, egy kis vizet öntünk alá, és sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Melegen tartjuk.
  5. A lebbencstészta elkészítése: 40 dkg lisztet 1 házi tyúktojással keverjünk el, és annyi vizet adjunk hozzá, hogy összegyúrva kemény tésztát kapjunk. A tésztamasszát háromszor gyúrjuk át, közben pihentessük 15-15 percet. Mikor elkészült, lisztezett deszkán nyújtsuk 2 mm vastagságúra, és 1-2 cm-es négyzetekre daraboljuk fel. Kicsit hagyjuk szikkadni.
  6. A káposzta torzsáját vágjuk ki, majd reszeljük le. A lereszelt káposztát sózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a mangalicazsírt, és a cukrot pirítsuk meg.
  7. A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a cukros zsiradékhoz, és állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint törött borssal megszórjuk.
  8. Közben kifőzzük a tésztát, 8-10 perc alatt (ugyanúgy, mint a bolti száraztésztát.) A tészta főzővizébe tegyünk kevés zsiradékot (hogy a tészta ne ragadjon össze).
  9. A tésztát leszűrjük, és a káposztával összekeverjük.
  10. A csirkecombokat a káposztás cvekedlivel együtt tálaljuk.
  11. Tálaláskor cukrot is adhatunk a káposztás cvekedli mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9054
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 07.

Ajánló

A narancsos mustár felhasználása határtalan, mert remekül harmonizál sokféle étellel. Hideg, meleg sültek, halak, tenger gyümölcsei, salátaöntetek, mártások, grillezett zöldségek és pácok ízvilágát, színvilágát mindig kedvezően befolyásolja. Mindenkinek ajánljuk.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirkecomb káposztás cvekedlivel
Mártika és Feri 107 recept

A hőgyészi szarvasgombás napokon az ajándékok között volt egy üveg narancsos mustár. Rendkívül pikáns ízével, krémes állagával, könnyű használatával hamar a konyha kedvence lett. Jó étvágyat kívánunk!  

Hozzávalók

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...