r
Nosalty Logó

Stroganoff bélszín

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Stroganoff bélszín
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2652 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 2048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 136 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaj harmadát egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, majd alaposan lepirítjuk rajta a felszeletelt gombát. Sót ne használjunk ekkor még, mert a gomba akkor elkezd főni, ahelyett, hogy pirulna. A lepirult gombát egy tálkába kiszedjük.
  2. A serpenyőbe dobunk egy újabb harmadnyi vajat, amin aztán a felszeletelt bélszínt pirítsuk le a szeletek mindkét oldalán. Vágjuk kb. 3mm vékonyra a bélszínt, és érdemes két adagban lepirítani, mert sokkal jobban pirul a hús, ha nincsen túlzsúfolva a serpenyő.
  3. A lepirított húst is szedjük ki egy tálkába, majd a hátramaradt zsiradékra dobjuk rá a vaj maradékát. Ehhez adjuk hozzá az aprított hagymát és fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, majd pirítsuk üvegesre.
  4. Ekkor jöhetnek rá az ízesítőanyagok: a sűrített paradicsom, a csípős mustár és a száraz fehérbor. Keverjük össze alaposan, majd főzzük addig ezt az alapot, amíg az alkohol elpárolog belőle és besűrűsödik kvázi szószszerűvé.
  5. Ekkor facsarjuk bele a citromlevet, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt is. Keverjük el alaposan, majd ízlés szerint le is turmixolhatjuk a szaftot (nem kötelező, de sokkal selymesebb lesz így a végeredmény).
  6. Amikor a szósz kész, hozzáadunk jó sok aprított petrezselyemet, majd beleforgatjuk a csíkozott uborkát, valamint az elősütött gombát és bélszínt.
  7. Az egészet átkeverjük és összemelegítjük, majd tálalhatunk is. Rizzsel, tésztával és burgonyával egyaránt szokás tálalni a Stroganoffot, mi most pergős rizzsel kínáltuk. A tetejét még szórjuk meg kevés extra petrezselyemmel is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 18.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen remekül harmonizál a vörös hús testessége a mustáros mártással és az előpirított gombaszeletek diós aromájával. Aki szereti, tehet bele csíkozott csemegeubit is - mi ki nem hagynánk belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...