Stroganoff bélszín
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
10g vaj72 kcal
-
58g csiperkegomba12 kcal
-
67g marhabélszín102 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g csemegeuborka4 kcal
Összesen
342
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
60g vaj430 kcal
-
350g csiperkegomba75 kcal
-
400g marhabélszín612 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g csemegeuborka24 kcal
Összesen
2048
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
4g vaj28 kcal
-
23.2g csiperkegomba5 kcal
-
26.5g marhabélszín41 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g sűrített paradicsom1 kcal
-
1.3g mustár1 kcal
-
6.6g fehérbor5 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
9.9g tejföl20 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
6.6g csemegeuborka2 kcal
Összesen
136
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 177 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 767 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
342
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 152.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 644 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2962.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1453 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1218 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 757 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 995 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2652 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 2539 micro
Összesen
2048
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 305 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
136
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
60 g vaj
-
400 g marhabélszín
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 dl fehérbor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
150 g tejföl
-
150 g habtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
100 g csemegeuborka
Elkészítés
- A vaj harmadát egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, majd alaposan lepirítjuk rajta a felszeletelt gombát. Sót ne használjunk ekkor még, mert a gomba akkor elkezd főni, ahelyett, hogy pirulna. A lepirult gombát egy tálkába kiszedjük.
- A serpenyőbe dobunk egy újabb harmadnyi vajat, amin aztán a felszeletelt bélszínt pirítsuk le a szeletek mindkét oldalán. Vágjuk kb. 3mm vékonyra a bélszínt, és érdemes két adagban lepirítani, mert sokkal jobban pirul a hús, ha nincsen túlzsúfolva a serpenyő.
- A lepirított húst is szedjük ki egy tálkába, majd a hátramaradt zsiradékra dobjuk rá a vaj maradékát. Ehhez adjuk hozzá az aprított hagymát és fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, majd pirítsuk üvegesre.
- Ekkor jöhetnek rá az ízesítőanyagok: a sűrített paradicsom, a csípős mustár és a száraz fehérbor. Keverjük össze alaposan, majd főzzük addig ezt az alapot, amíg az alkohol elpárolog belőle és besűrűsödik kvázi szószszerűvé.
- Ekkor facsarjuk bele a citromlevet, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt is. Keverjük el alaposan, majd ízlés szerint le is turmixolhatjuk a szaftot (nem kötelező, de sokkal selymesebb lesz így a végeredmény).
- Amikor a szósz kész, hozzáadunk jó sok aprított petrezselyemet, majd beleforgatjuk a csíkozott uborkát, valamint az elősütött gombát és bélszínt.
- Az egészet átkeverjük és összemelegítjük, majd tálalhatunk is. Rizzsel, tésztával és burgonyával egyaránt szokás tálalni a Stroganoffot, mi most pergős rizzsel kínáltuk. A tetejét még szórjuk meg kevés extra petrezselyemmel is.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 18.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen remekül harmonizál a vörös hús testessége a mustáros mártással és az előpirított gombaszeletek diós aromájával. Aki szereti, tehet bele csíkozott csemegeubit is - mi ki nem hagynánk belőle!