r
Nosalty Logó

Strata, a maradékmentő olasz kenyérrakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Strata, a maradékmentő olasz kenyérrakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4003 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.9 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12317.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    3118 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2794 mg
  • Nátrium
    5648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2245 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    892 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1895 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4200 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9794 micro
Összesen 4003 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret felkockázzuk, és egy nagyobb tepsibe fektetjük.
  2. Erre jöhetnek a maradékaink: mi most párolt gombát és bébispenótot használtunk, amit felkockázott camemberttel, újhagymával és pirított baconnel gazdagítottunk.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a tojást a tejjel, a tejszínnel és a reszelt Maasdam felével. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és a tepsibe halmozott finomságokra öntjük.
  4. Minimum 6 órára hűtőbe tesszük a rakottasunkat, de akár egy éjszakát is maradhat - reggelire is nagyszerű lehet.
  5. A sütőt 175°C-ra előmelegítjük, a rakottas tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni egy kicsit, és már szeletelhetjük is. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 23472
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodálatos maradékmentő kenyérrakottas receptet mutatunk nektek, amibe gyakorlatilag minden nagyszerűen illik. Mi most gombával, spenóttal, sajttal és baconnel turbóztuk fel, de tényleg rátok van bízva - rakjátok bele azt, amit szerettek! Reggelire és ebédre egyaránt nagyszerű, szóval próbáljátok ki bátran!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...