r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Stefánia vagdalt 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2454 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 409 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5831.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2787 mg
  • Nátrium
    1816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1743 micro
Összesen 2454 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük (légkeveréses 180 fok).
  2. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A legvégén dobjuk bele az átpréselt fokhagymát és kb. 1 percig ezzel is dinszteljük.
  3. A kétféle húst egy tálban összekeverjük a tojással, a pirospaprikával, a hagymával, a vízben áztatott és jól kinyomkodott zsemlével és 2 evőkanál zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy nagyobb őzgerincformába tesszük a húsos masszát.A főtt tojásokat elrejtjük benne. Jól lenyomkodjuk a húst. Megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.
  5. A tetejére rátesszük a babérlevelet.
  6. Egy magasabb falú tepsibe beletesszük az őzgerincformát. A tepsit megtöltjük vízzel, úgy, hogy a víz szintje az őzgerinc pereme alatt legyen.(Vigyázzunk, hogy a húsra ne kerüljön víz.)
  7. Sütőbe tesszük és kb. 80-90 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 34402
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 20.

Ajánló

Hidegen könnyebben szeletelhető. Fogyasztható melegen és hidegen egyaránt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Váncsa István szakácskönyvéből származik a sütés módja. Ő  háromféle húsból készítette, nekem csak kettő volt itthon, de nagyon finom lett. Hidegen tálaltam, burgonyasalátával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...