r
Nosalty Logó

Stefánia kolbásszal és tojással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Stefánia kolbásszal és tojással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4106 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 514 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.6 g

Zsír

  • Összesen
    275.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11068.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2799 mg
  • Nátrium
    6867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    394 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3793 micro
Összesen 4106 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst mélyebb tálba tesszük.
  2. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk.
  3. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és szintén a húshoz tesszük.
  4. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, a masszához adjuk, beleütünk egy tojást, megszórjuk sóval, borssal, paprikával, kevés majorannával. Jól összekeverjük. Kóstoljuk, tegyünk még bele fűszert, ha szükséges.
  5. A maradék négy tojást keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és lehéjazzuk.
  6. A darált húsmasszát elosztjuk kétfelé. Az egyik felet félretesszük, ez a kolbászos lesz. A másik fél felét egy őzgerincforma közepére (amit előtte én kikentem zsírral, de olajjal is megkenhetjük) hosszúkásan felhalmozzuk, rárakjuk sorban a megfőtt tojásokat, és befedjük a húsmassza másik felével. Hosszúkás cipót formálunk belőle.
  7. A kolbászról lehúzzuk a külső vékony köpenyét, ezután a maradék húsmasszával és egy másik őzgerinc formával ugyanúgy járunk el, mint a tojásos változatnál.
  8. A sütőt először 220 fokra előmelegítjük.
  9. Lefedjük alufóliával a formákat, majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, betesszük a két formát, és így sütjük kb. 1,5 órát, ezután a fóliát levéve 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 17782
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Hidegen-melegen egyaránt finom. Franciasalátát és petrezselymes burgonyát készítettem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Vendégek voltak, és ez volt a vendégváró. A képen látható adag nem a teljes adag.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...