r
Nosalty Logó

Steak gombás gratinnal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Steak gombás gratinnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3070 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 614 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5818.6 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    3229 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 3070 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszszínt 4-5 nappal az elkészítés előtt bepácoljuk az olajban. Ehhez egy nagy tálba tesszük, és felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. Hűtőben érleljük, elkészítés előtt kivesszük egy órával, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  2. A hagymát olívaolajon a fokhagyma gerezdekkel együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a nagyobbacska darabokra vágott gombát, pár perc alatt készre pároljuk (nem kell teljesen átpárolni, mint egy gombapörköltnél!). Kivesszük a fokhagymát, és félretesszük hűlni.
  3. A tejszínt közepesen felverjük, beleütjük a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk a gombát, megszórjuk metélőhagymával, összeforgatjuk, és félretesszük.
  4. A bélszínt kivesszük a pácléből, leitatjuk az olajat, és kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket, és egy nagy serpenyőben az olívaolajon megsütjük minden oldalát. Ez kb. 2 perc, éppen megbarnul a hús. Vigyázat, ha tovább sütjük, akkor megkeményedik!
  5. Egy tepsibe helyezzük a szeleteket a laposabbik oldalával felfelé, elosztjuk a tetejükön a gombás gratint, megszórjuk parmezánnal, és 7-8 percig sütjük az előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7497
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Ajánló

Mivel igazi erdei gombát meg mogyoróhagymát már nem tudtam szerezni, kicsit módosítottam a recepten. A fej hagymát 2 db mogyoróhagymára lehet visszacserélni. Ha nagyobb darab húst vágunk, akkor alufóliával takarjuk le, mert a gratin szósz rá fog égni, mielőtt a hús megsül. Így ugyanannyit süssük lefóliázva, mint nélküle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom igazi húsrajongó, amikor 2 hete Gordon Ramsay steaket sütött egy főzőműsörban a képernyőre tapadva áradozott. Akkor megígértem, hogy karácsonyra megcsinálom neki ezt a fogást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...