r
Nosalty Logó

Steak gombás gratinnal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Steak gombás gratinnal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

614
Kalória
58.5g
Fehérje
6.1g
Szénhidrátok
38.8g
Zsír
251.4g
Víz
253.9g
Koleszterin
1.4g
Rost
2g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3070 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 614 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5818.6 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    3229 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 3070 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A bélszszínt 4-5 nappal az elkészítés előtt bepácoljuk az olajban. Ehhez egy nagy tálba tesszük, és felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. Hűtőben érleljük, elkészítés előtt kivesszük egy órával, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  2. A hagymát olívaolajon a fokhagyma gerezdekkel együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a nagyobbacska darabokra vágott gombát, pár perc alatt készre pároljuk (nem kell teljesen átpárolni, mint egy gombapörköltnél!). Kivesszük a fokhagymát, és félretesszük hűlni.
  3. A tejszínt közepesen felverjük, beleütjük a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk a gombát, megszórjuk metélőhagymával, összeforgatjuk, és félretesszük.
  4. A bélszínt kivesszük a pácléből, leitatjuk az olajat, és kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket, és egy nagy serpenyőben az olívaolajon megsütjük minden oldalát. Ez kb. 2 perc, éppen megbarnul a hús. Vigyázat, ha tovább sütjük, akkor megkeményedik!
  5. Egy tepsibe helyezzük a szeleteket a laposabbik oldalával felfelé, elosztjuk a tetejükön a gombás gratint, megszórjuk parmezánnal, és 7-8 percig sütjük az előmelegített sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Párom igazi húsrajongó, amikor 2 hete Gordon Ramsay steaket sütött egy főzőműsörban a képernyőre tapadva áradozott. Akkor megígértem, hogy karácsonyra megcsinálom neki ezt a fogást.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!