Steak gombás gratinnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
240g marhabélszín367 kcal
-
17g olívaolaj150 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
60g laskagomba18 kcal
-
24g főzőtejszín31 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
1g metélőhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16 kcal
Összesen
614
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1200g marhabélszín1836 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g laskagomba88 kcal
-
120g főzőtejszín157 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
3g metélőhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
3070
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
65.7g marhabélszín100 kcal
-
4.7g olívaolaj41 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
16.4g laskagomba5 kcal
-
6.6g főzőtejszín9 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
0.2g metélőhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g parmezán sajt4 kcal
Összesen
168
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.5 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 251.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
614
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 292.6 g
Zsír
-
Összesen 193.9 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5818.6 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 362 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 3229 mg
-
Nátrium 1052 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1257.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 1597 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 450 micro
Összesen
3070
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg marhabélszín
-
1 dl olívaolaj
-
1 kis db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
30 dkg laskagomba
-
120 ml főzőtejszín
-
2 db tojássárgája
-
1 ek metélőhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A bélszszínt 4-5 nappal az elkészítés előtt bepácoljuk az olajban. Ehhez egy nagy tálba tesszük, és felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. Hűtőben érleljük, elkészítés előtt kivesszük egy órával, hogy szobahőmérsékletű legyen.
- A hagymát olívaolajon a fokhagyma gerezdekkel együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a nagyobbacska darabokra vágott gombát, pár perc alatt készre pároljuk (nem kell teljesen átpárolni, mint egy gombapörköltnél!). Kivesszük a fokhagymát, és félretesszük hűlni.
- A tejszínt közepesen felverjük, beleütjük a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk a gombát, megszórjuk metélőhagymával, összeforgatjuk, és félretesszük.
- A bélszínt kivesszük a pácléből, leitatjuk az olajat, és kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket, és egy nagy serpenyőben az olívaolajon megsütjük minden oldalát. Ez kb. 2 perc, éppen megbarnul a hús. Vigyázat, ha tovább sütjük, akkor megkeményedik!
- Egy tepsibe helyezzük a szeleteket a laposabbik oldalával felfelé, elosztjuk a tetejükön a gombás gratint, megszórjuk parmezánnal, és 7-8 percig sütjük az előmelegített sütőben.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 7 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7489
- Feltöltés dátuma: 2012. december 31.
Ajánló
Mivel igazi erdei gombát meg mogyoróhagymát már nem tudtam szerezni, kicsit módosítottam a recepten. A fej hagymát 2 db mogyoróhagymára lehet visszacserélni. Ha nagyobb darab húst vágunk, akkor alufóliával takarjuk le, mert a gratin szósz rá fog égni, mielőtt a hús megsül. Így ugyanannyit süssük lefóliázva, mint nélküle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Párom igazi húsrajongó, amikor 2 hete Gordon Ramsay steaket sütött egy főzőműsörban a képernyőre tapadva áradozott. Akkor megígértem, hogy karácsonyra megcsinálom neki ezt a fogást.